Jan Eriks hjerte slår ikke mer. - Gode minner. Hilsen Vestfossen IF. ❤️

Jan Erik Larsen døde 14. juli 2022, og ble bisatt fra Vestfossen kirke fredag 29 juli.

Her kan du lese minneordene fra Vestfossen Idrettsforening signert Stein Andersen.

"Kjære Reidun, kjære familie, vi føler med dere i sorgen.


Jan Erik viste tidlig anlegg og interesse for idrett, og da særlig fotball. Han var aktiv fotballspiller i mange, mange år, og lengre enn de aller fleste andre, fra barnealder, gjennom A-laget og B-laget, til langt inn i Old Boys-tilværelsen.Helt fra starten som spiller, viste han stor pågåenhet og arbeidsvilje. Han var ikke så høy av vekst, men tettbygd, sterk og med god fart i kroppen. Stor arbeidsinnsats, stort. engasjement, harde taklinger. Ikke rart han ble karakterisert som en skikkelig terrier. Han hadde et godt blikk for spillet, men det viktigste var nok at han aldri ga seg.

Følgende hevdes å ha skjedd i en cup-kamp mot Godset, der Jan Eriks oppgave var å være frimerke på Steinar P. Oppgaven tok han alvorlig. Det fortelles at Steinar P, etter å ha hatt Jan Erik ustanselig `klistra`tett på, gikk ut over sidelinja, og sa: `Jeg steller meg her ei stønn. Da sa Jan Erik: Det gjør jeg å!»

I tillegg til å spille fotball sjøl, stilte han opp som trener/lagleder for aldersbestemte lag i en lang periode. Ett lag fulgte han faktisk i 10 år. Meldingen fra noen av de han trena er følgende: Han var direkte i talen, han stilte krav, både til treningsarbeid, til stor innsats i kamper, og til samhold i laget. Og var raus med ros når spillerne hadde gjort en god jobb. Det fortelles også at ofte når de trena styrke, så trena han litt mer enn de han trente, som et eksempel for dem.

Jan Erik fulgte også i alle år VIFs lag som publikummer. Han var aktiv og engasjert også her, enten det var oppildnende tilrop til VIF-spillerne, eller krassere kommentarer til motspillere eller dommerne. Også i den siste kampen han fikk med seg, for bare få uker siden, `fortalte` han VIF-spillerne at `nå må dere få fart i denna ballen`a, guttær!`


Dugnad er et nøkkelord for enhver forening. Jan Erik var dugnadsarbeider av beste merke. Han var aldri vanskelig å be. Så sant han ikke var opptatt på annet hold, stilte han opp. Jobba hardt, og bidro gjerne til å få fart i dugnadsgjengen med humørfylte kommentarer. Enten det var dugnader i `fotballen`, i Junger-løpet, både ski- og terrengløpet, (mang en sliten løper har fått tilbake litt krefter av Jan Erik og Åges gode saftblanding). All dugnaden da Strandajordet ble opparbeida på 1980-tallet. For ikke å snakke om all tida i dugnadsgjengen som har holdt og fortsatt holder Strandajordet i fin fasong.

Jan Erik, gikk på folkemunne under navnet Tambur, eller Tambur – Larsen. (Navnet fikk han i Fabrikken, der han arbeida på papirmaskin, hvor tambur`n er en viktig del, nemlig rullen som papiret rulles opp på, før det seinere blir frakta videre for å bli skjært opp i riktig format som kundene har bestilt).

Ikke mange har vært medlem og nedlagt en så stor innsats for foreningen, gjennom så mange år, som Jan Erik. For Jan Eriks vedkommende i over 70 år.
VIF har to utmerkelser som henger høyt, hedersmerket og æresmedlemskap.

Jan Erik er en av de få VIF-medlemmer som har fått begge. I 1985, da VIF fylte 75 år, ble han tildelt Hedersmerket. Og i 2010, da foreningen fylte 100 år han utnevnt til æresmedlem.

Jan Eriks hjerte slår ikke mer. Vestfossen idrettsforening er veldig, veldig stolt av å ha hatt han som medlem i rundt 70 år, og glad for å ha vært en del av det Jan Erik satte mest pris på. Samtidig er vi lei oss for at vi ikke lenger skal få jobbe sammen med, og la oss inspirere av Jan Erik, til arbeid for foreningens beste."

FRA BÅNDET PÅ «KRANSEN»:
Gode minner. Hilsen Vestfossen IF. 
(En minnegave til VIF kan gis på Vipps: 628754)