Julekvitrevisa hennes Mona-Lisa

"Det glitre på juletrean
Det kvitre fra juleslean
Det gløde i vårres barnesinn
No som jula ska ringes inn
No som jula ska ringes inn"

Det var ikke mye som minna om at jula snart skal ringes inn da Mona-Lisa Lieng inviterte til plateslipp hos garnbutikken Molene i Vestfossen tidlig i kveld. Ute dundra regnet i bakken, så det glitra ikke akkurat på juletrean, det kvitra ikke særlig fra juleslean, - men i det døra inn til Molene gikk opp…

Ja, da glitra det glitra i barnesinn, det glitra i barnekinn, det glitra i juletreet og det glitra av Mona-Lisa Lieng.

I tillegg til Mona-Lisa og lokale musikere medvirker klasse 2a og 2b ved Vestfossen barneskole på låta, og det setter en ekstra spiss på hele innspillingen at nesten 60 unge vestfossinger prøver å synge trøndersk. I går fikk alle elevene cd’n og en video. I dag var det altså de voksnes tur. Innspillingen av cd’n og videoer har vært hemmelig, og det er jo godt gjort med så mange «smånisser» involvert. De har ikke kunne si noe til mamma og pappa heller, sier Mona-Lisa.

Og ja, du leste rett. Det er innspilt videoer. To stykk. En for skolebarna og en for det åpne markedet. Akkurat nå skulle jeg gjerne hatt tilgang til spesialutgaven med alle unga!

Mona-Lisa var bare ei ungjente i Trøndelag da hun skrev denne låta, som hun sier betyr veldig mye for henne og hennes familie. Og drømmen om å gi den ut har hun omtrent hatt siden hun skrev den.

«Julekvitrevisa» er ei «julekveldsvise» i prøysensk ånd. I hvert fall synes undertegnede det. En enkel tekst, en enkel melodi. Akkurat som det skal være. Den er rett og slett flott. Og den sitter i øret! En av de beste «nye» norske julesangene på årevis!

Platelanseringen ble holdt i garnbutikken Molene i Vestfossen. Om årsaken til det sier Mona-Lisa, at hun liker lokalene og at de sponsa prosjektet med alle julegenserne i videoen til «Julekvitrevisa».

Denne lille epistelen startet med første vers. Da er det vel naturlig å avslutte med det siste verset. For med denne nye flotte julesangen kan det bli jul i stua.

«Ferr no blir det jul i stua
Vi sjer ætter nisselua
Ferr nissen, hannj kjæm væl sekkert hit
Te oss ænglan så fin og kvit»

Litt lengre ned finner du videoen til "Julekvitrevisa".

Mange andre med Mona-Lisa finner du her. http://www.torkennethtalmo.com/443962317

 

 

Feedback?

Har du en tilbakemelding på disse sidene som er under ombygging hører jeg gjerne fra deg:

post@torkennethtalmo.com

.

Etter prosedyrene klipp og lim endte "vi" opp med å få på plass følgende hos eikernytt.no.

Julekvitrevisa hennes Mona-Lisa

Av Tor Kenneth Talmo
,  22.11.19


Fredag ettermiddag lanserte Mona-Lisa Lieng sin nyeste singel - Julekvitrevisa. Det skjedde i en garnbutikk i Vestfossen sentrum av alle steder.

Det glitre på juletrean
Det kvitre fra juleslean
Det gløde i vårres barnesinn
No som jula ska ringes inn
No som jula ska ringes inn

Det var ikke mye som minna om at jula snart skal ringes inn da Mona-Lisa Lieng inviterte til plateslipp og signering av singelplata «Julekvitrevise» hos garnbutikken Molene i Vestfossen fredag kveld.


Ute dundra regnet i bakken, så det glitra ikke akkurat på juletrean, det kvitra ikke særlig fra juleslean, - men i det døra inn til Molene gikk opp… så fikk vi se at garnbutikken Molene hadde tatt på seg finstasen og laina opp med både juletre og sofakrok.

Ja, da glitra det i barnesinn, det glitra i barnekinn, det glitra i juletreet og det glitra av Mona-Lisa Lieng.

I tillegg til Mona-Lisa og lokale musikere som James Robert Hendry, Eivind Kløverød og alle steds nærværende Petter Anthon Næss, så medvirker klasse 2a og 2b ved Vestfossen barneskole på låta, og det setter en ekstra spiss på hele innspillingen at nesten 60 unge vestfossinger prøver å synge trøndersk.

Torsdag fikk alle elevene CD-en og en video. I dag var det altså de voksnes tur. Innspillingen av CD-en og videoer har vært hemmelig, og det er jo godt gjort med så mange «smånisser» involvert.

- De har forresten ikke kunnet si noe til mamma og pappa heller, sier Mona-Lisa.

Og ja, du leste rett. Det er innspilt videoer. I flertall. To stykk. En for skolebarna og en for det åpne markedet. Akkurat nå skulle jeg gjerne hatt tilgang til spesialutgaven med alle unga!

Mona-Lisa var bare ei ungjente i Trøndelag da hun skrev denne låta, «Julekvitrevisa», som hun sier betyr veldig mye for henne og hennes familie. Og drømmen om å gi den ut har hun hatt omtrent siden hun skrev den.

«Julekvitrevisa» er ei «julekveldsvise» i prøysensk ånd. I hvert fall synes undertegnede det. Det er en enkel tekst, og det er en enkel melodi. Akkurat som det skal være. Men det er jo det som ofte er det vanskelige. Holde det enkelt og lettfattelig. Visa er rett og slett flott. Og den sitter i øret. En av de beste «nye» norske julesangene på årevis.

Platelanseringen ble altså holdt i garnbutikken Molene i Vestfossen. Om årsaken til det sier Mona-Lisa, at hun liker lokalene og at de sponsa prosjektet med alle julegenserne i videoen til «Julekvitrevisa». Om det er vanlig med så mye folk innenfor butikkdøra til Molene, vil en anta at butikken går godt.

Platelanseringen i dag var godt besøkt. Og de fremmøtte fikk jo på sett og vis vært med på noe historisk. Aldri før har det vært plateslipp i en garnbutikk i kulturhovedstaden.

Denne lille epistelen startet med første vers. Da er det vel naturlig å avslutte med det siste verset. For med denne nye flotte julesangen kan det bli jul i stua. Som Mona-Lisa sier selv:

«Ferr no blir det jul i stua
Vi sjer ætter nisselua
Ferr nissen, hannj kjæm væl sekkert hit
Te oss ænglan så fin og kvit»

Her finner du eikernytt. http://www.eikernytt.no/nyhet.cfm?nyhetid=34560