Tidlig en fredags morgen...

I år har Lille Eden i Vestfossen vært åpen i 15 år. (Denne artikkelen er fra 2020!!!)

«Lille Eden» er Ingjerd og William Holmes sitt verk og er et fristed av en hage som alle kan besøke - døgnet rundt om de vil. Den er klart best i sommerhalvåret, men brukes også til andre tider av året. Mang en fotoshoot som det kalles er tatt der og hagen er virkelig verdt et besøk.»

Det skrev eikernytt.no etter at Ingjerd og «Bill» fikk byggeskikksprisen som utdeles under Vestfossenmarken for tre år siden. Prisutdelingen var søndag 3. sept. 2017. Det var nøyaktig tre år siden i går. Det var forøvrig 20ende gang den ble delt ut. Så på sett og vis fikk Ingjerd og William en jubileumspris.

Men vinneren i 2017 var langt fra noe tradisjonelt byggverk eller oppusset bygg slik det jo vanligvis har vært. Juryen sa da også at dette var en utradisjonell tildeling, men de berettiget det med at mange vestfossinger og tilreisende har besøkt stedet i de 12 årene portene har vært åpne - helt bokstavelig.

I morgentimene i dag stakk jeg innom sammen med fotoapparatet.

Og jeg fastslår det enda en gang: Sansehagen Lille Eden i Vestfossen er verdt et besøk eller to, tre...  Det er en hage med mye fantasi, sprø innfall og masse flotte planter og blomster. Det har blitt en egenartet opplevelseshage i historiske omgivelser på Fredfoss. Et sted for ro i sjelen, senkede skuldre og magepust.

Lille Eden kan vise deg blomster og trær du kanskje aldri har sett før, eller uvanlige skulpturer og installasjoner.

Legge turen innom bør du også gjøre. Med eller uten fotoapparatet. Det er gratis inngang for enkeltpersoner, grupper etter avtale. Og ønsker du å betale for deg så finnes det info inne i det fantastiske hageland hvordan du da går fram.

Kommentarer

05.05.2022 16:10

David Brasfield

Tusen takk for at dere har lagt ut så fine bilder av Lille Eden her på nettet! Stedet er vel verdt et besøk og du har sikkert bidratt til at flere vil få den gleden.