Manic Depressions nye singel er ute!

Det gjør godt i en gammal skrott å våkne til slike toner...
Sånne toner som jeg våkna til i dag.
Våkna til fredag 17. september 2021.
 
You might call it the other side of Aleksander Kristoffersen.
Eller - det blir fort litt feil. Veldig feil. Helt feil!
Eller skivebom!
 
For Manic Depression står utmerket godt på egne bein og har gjort det lenge!
Svært lenge.
Lenge før Aleksander kom inn i bildet!
 
Her er Manic Depression med låta "Step By Step" som ble sluppet for få timer siden.
Manic Depression - en gjeng med over 40 år bak seg i bransjen.
Still going strong!
Kanskje "stronger than ever"!
I denne låta møter Motörhead Frank Zappa kan du si...
hvis du absolutt må si noe og ikke bare "digge".
La la lala lala lalala
ra ra rara rara rarara...
 
 

Manic Depression straks klar med ny singel

Helt klart de første som bruker en "fotgjengerovergang" på Darbu som cover- bilde.
- men hvor fortsetter "veien" for fotgjengerne...
både bokstavelig og musikalsk.
Ja, det venter jeg i spenning på...

Da er cover-art’en til vår nye singel ferdig melder Manic Depression på sin facebook-profil søndag 22. august 2021.
De skriver videre at; "singelen er ventet om ikke så lenge og heter «Step by Step»
Denne gangen havner låta i en slags «Motörhead meets Frank Zappa» land. Kanskje som et type Mothershead???
Ja hvem vet???
Og for de som får visse assosiasjoner av bildet, så får det så være.
Vi mener selv å være de første som bruker en forgjengerovergang på Darbu som cover- bilde"

«Manic Family»

I de snart 40 årene siden orkesteret Manic Depression ble startet har det vært en del mennesker involverte i og rundt orkesteret.
 
Låta "Manic Family" er dagens band sin hyllest til alle de som har vært en del av den lille «bandfamilien».
Sangen gis ut på orkestermedlem Bjørns 55 års dag.
 
Manic Depression anno 2021:
Aleksander Kristoffersen: Vokal og munnspillsolo
Lars Wærness: Trommer og kor
Geir Heggelund: Gitarer og kor
Bjørn Rørdam Bergersen: Bass, Hammond C3, kor og Tubasolo!

 

Her er låta på Spotify: https://open.spotify.com/track/3jxiDs0RjEL66szJzD3Vn5?si=5badb159886843c2

 

"Dette er rett og slett nydelig" - Det sier Jan Ivar Høgrud i denne anmeldelsen

At det spirer og gror godt innen norsk rock fikk vi et nytt bevis på i går 5. mars da Manic Depression slapp sin nye låt Dinner For One og det svinger så ubeskrivelig deilig av dette bandet der de leverer låter som er som næring for sjelen.
 
Bassist Bjørn Rørdam Bergersen forteller at låten er en reaksjon på denne problemstillinga vi har sett rundt vaksinekappløpet. Dette er en låt som favner bredt og som gir meg denne følelsen av City Boy møter Rush med en anelse David Bowie, alt flettet sammen og som smaker godt av 1970 tallets mektige rockesound med en gjennomtenkt tekst som klart og tydelig fanger opp deres tanker rundt Covid-19 situasjonen.
 
Manic Depression gir oss igjen et mektig kor som de også gjorde på The Other Side og det sitter som et skudd og er bare så fengende og tøft å høre på.
Aleksander Kristoffersen viser på nytt sin klasse i form av en imponerende vokalprestasjon med en nydelig melodiøs klang i stemmen og hvor han med letthet trøkker til på de røffere partiene.
Geir Heggelund aksler igjen gitaren og leverer blendende toner med alt fra røffe riff til de mer følsomme tonene som omfavner denne låten perfekt.
Bjørn Rørdam Bergersen står for kvalitets tonene som alltid fra sitt Hammond orgel som fyller rommet der Dinner For One blåses ut av høyttalerne på et høyt og befriende volum.
Bergersen danner også denne slagkraftige rytmeseksjonen sammen med trommeslager Lars Wærness der de to pøser på med gromlyd og herlig teknikk som bare roper ut at dette er Rock'n Roll.
 
Dette er bare rett og slett helt nydelig og bekrefter nok en gang hvorfor jeg er så glad i musikk. Jeg blir tatt med inn i Manic Depressions musikalske verden og tro meg det er et fantastisk sted å være. Dinner For One vitner om dette bandets enorme kreativitet til å skrive låter og du kan bare ikke unngå å digge det.
Her får vi også et par kjente sitater fra Grevinnen og Hovmesteren som et humoristisk og kult innslag. Ta imot denne musikalske gaven fra Manic Depression og last ned denne låten på Spotify eller andre digitale strømmetjenester, for dette er en fantastisk låt å ha med seg i hverdagen.
 
Denne anmeldelsen er ført i pennen av;
Jan Ivar Høgrud
Radio Modum
06.03-2021

The Other Side

Nå på lørdag 9. januar slapp Manic Depression sin helt nye låt "The Other Side" og allerede fra første tone aner vi at dette er noe stort. "The Other Side" er en heftig 70 talls inspirert rockelåt med en herlig bluesy følelse som gir lytterne et skikkelig kick, og det instrumentale på denne låten er second to none.
 
Her leveres det dønn fete gitarriff og en utenomjordisk gitarsolo fra Geir Heggelund, en deilig tung og drivende rytmeseksjon fra Bjørn Rørdam Bergersen (bass) og Lars Wærness (trommer). Bergersen spiller også et Hammondorgel som pumper ut gromlyd så du nesten blir svimmel.
I tillegg får du dette fantastisk kraftfulle og energiske koret på refrenget som lett legger seg på minnet og Aleksander Kristoffersen fra Vestfossen står for en mesterlig, karismatisk og enestående vokal som virkelig bør legges merke til.
Dette er en låt med guts og vil helt klart være med i konkurransen om årets rockelåt når vi gjør opp status for året 2021.
 
Aleksander Kristoffersen som tok over vokal jobben i Manic Depression etter tidligere TNT vokalist Tony Mills (som dessverre gikk bort 18. september 2019) følte nærmest at det var som å hoppe etter Wirkola, men han har spent på seg hoppskia og hoppet bakken ned til tjue i stil. Aleksander er i disse dager også opptatt med egne låter og at han i tillegg er frontmann i Manic Depression vitner om en vokalist som trives godt i flere ulike sjangere.
Dette er et band med musikere som står godt til hverandre og gir oss et låtmateriale som bare er helt utrolig både når det gjelder musikken og tekstene.
 
Det er ikke til å unngå at du blir imponert og digger med på denne låten der den strømmer ut av høyttalerne på et volum som naboene sikkert ikke bifaller, men for pokker dette er Rock'n'Roll og det er en kvalitetslåt fra øverste hylle som skal spilles høyt og ofte.
Her er det bare å trampe takten iherdig og ta noen grep på luftgitaren og dette er en låt hvor de positive anmeldelsene bør komme på rekke og rad i likhet med sekserne på terningene.
 
Det er ikke tvil om at det står bra til med norsk rock om dagen, takket være blant annet band som Manic Depression.
Jeg venter i spenning på nye låter fra dette kreative og fantastiske bandet og øser ut all mulig ros og heder til "The Other Side".
 
Anmeldelsen er signert av: 
Jan Ivar Høgrud
Radio Modum
11.01-2021

Ny single - "The other side" - 9. januar 2021

Her finner du den siste singlen. "The Other Side"

https://open.spotify.com/track/39esJERTFzBXysfSF7bn34