Vestfossen Salongorkester, EikerKoret og Vestfossen Mannskor startet sin fellesavdeling med "När det lider mot jul" under deres julekonsert i Vestfossen kirke 8. des. 2019.
Melodi: Ruben Liljefors
Tekst: Jeanna Otherdal
arr: Anders Soldh
dirigent Jørn Hogne Kristoffersen

Nesten så Vestfossen kirke fikk himlen selv til tak

En veldig godt besatt Vestfossen kirke fikk servert musikalske perler på rekke og rad da EikerKoret, Vestfossen Mannskor og Vestfossen Salongorkester også denne jula hadde gått sammen om en felles julekonsert. En tradisjon vel verdt å føre videre inn i fremtida. Og holder ensemblene dagens nivå videre framover går nok akkurat det bra.

Ensemblene hadde hver sin avdeling under søndagens konsert, før de avsluttet med fire fellesnumre som endte med «Adams Julsång», med Bjørn Tore Hovland som solist og en mektig og aldeles praktfull «Gloria» av Antonio Vivaldi.

Det var Vestfossen Salongorkester med sin dirigent Jørn Hogne Kristoffersen som åpnet konserten og som satte standarden med den ukrainske melodien «Carol of the Bells» før de fortsatte med «Christmas Valse» av den franske komponisten Alfred Margis. Deretter kom den klassiske svisken «Plasir d`amour før de avsluttet med «O`little town of Betlehem» med B.T. Hovland som solist.

Etter Salongorkesteret overtok EikerKoret med sin dirigent Groa Hreinsdottir stafettpinnen. Deres bidrag til kveldens knallsusksess var sangene «En stjerne skinner i natt», Jul, jul, strålande jul og «Mary, did you know».

EikerKoret ble avløst av Mannskorets kvartett som for anledningen var fem. De sang Stein Andersens «Josefs Sang» og «Romjulsdrøm», begge i et arrangement av Petter Anthon Næss.

Etter en liten avdeling med allsang var det så klart for Vestfossen Mannskor. Det var lurt at pausa, en har hatt i tidligere konserter, var kutta ut og prestens ord til ettertanke var akkurat det. Til ettertanke og akkurat «langt nok».

Vestfossen Mannskor med sin dirigent Bjørn Tore Hovland ga publikum; «Det lyser i stille grender», «Hellig, hellig, hellig» og «Glade Jul». Når så høye og dype, mørke og lyse mannsrøster tonte ut var det klart for kveldens høydepunkt. Både for deltagerne og publikum.

De tre ensemblene startet med den svenske julesvisken «När det lider mot jul». Det tok ikke lang tid før jeg lurte på hva jeg skulle skrive. Jeg fikk gåsehud og tenkte at ord blir fattige, men enda verre å finne ord skulle det bli. Vestfossens samlede fulgte opp med «I den kalde vinter» av Gustav Holst og med norsk tekst av Kari Bremnes, før Bjørn Tore Hovland var solist på «Adams Julsång». En julesang som så gikk over i Antonio Vivaldis «Gloria» i et arrangement av kveldens dirigent Jørn Hogne Kristoffersen. Det var mektig. Det var praktfullt. Det var storslått. Det var nesten så taket løfta seg i Vestfossen kirke. Det var på nippet til at Vestfossen kirke fikk himlen selv til tak.

Det var en strålende fornøyd dirigent vi snakket med etter konserten. "Jeg er veldig, veldig fornøyd", sa Jørn Hogne Kristoffersen. "Dette har vi jobbet for lenge, og konserten er jo på sett og vis vår eksamen". Og da kan skribenten følge opp med; eksamen bestått! Eksamen bestått til Laud!

Vestfossen Salongorkester, EikerKoret og Vestfossen Mannskor beviste at lokale krefter holder i bøtter og spann for å synge jula inn.

Ved å følge denne lenken kommer du til albumet mitt fra konserten:  http://www.torkennethtalmo.com/444374971

Og nedenfor her finner du noen "videoer"

 

 

 

 

 

Vestfossen Salongorkester, EikerKoret og Vestfossen Mannskor fremførte Antonoi Vivaldis "Gloria" under sin julekonsert i Vestfossen kirke. 8. des. 2019.
Dirigent; Jørn Hogne Kristoffersen.
Det er også Jørn Hogne Kristoffersen som har skrevet arrangementet de tre ensemblene her benytter.