Utsøkt kvalitetsmusikk til fingerspissene

Dette er utsøkt kvalitetsmusikk til fingerspissene". Det skriver Jan Ivar Høgrud i denne anmeldelsen av Ep'n "After Touch" signert mjøndølingen Sunhill, før han avslutter med "Min anbefaling må være å gå inn på Spotify og bli en del av Sunhills musikalske univers for dette er mesterlig og praktfullt".

Bak artistnavnet Sunhill finner vi musiker og komponist Helge André Skarre Solberg fra Mjøndalen.
Hans far var med i et band som blant annet spilte låter av Pink Floyd og Manfred Mann da Helge André var 8-9 år gammel og de øvde i kjelleren i foreldrenes hus.
 
Hans musikkinteresse ble derfor vekket til live i en ung alder og da spesielt for Hammondorgler og synther.
Senere startet hans far en musikkforretning i Mjøndalen og dette gjorde at han ble eksponert for store deler av musikkmiljøet i Eiker, og lærte mye om synther og tekniske ting.
 
Helge André har alltid likt å gå sine egne veier, spille fritt og finne ut av ting selv og det syns jeg gir gjenlyd i musikken hans i dag.
I 14-15 års alderen begynte han å lage musikk og spille inn låter med egen synth, og mye av musikken fra forrige EP – Out of Reality stammer fra de første årene med komponering og eksperimentering.
 
Den 17. mars slapp Helge André sin nye EP- "After Touch" som inneholder fem vakre og gjennomtenkte komposisjoner som forteller om en meget dyktig komponist som har sitt eget uttrykk og identitet. Dette er en fantastisk utgivelse med atmosfæriske og drømmende komposisjoner hvor du kan synke inn i en verden av utsøkte toner og eleganse.
Dette er musikk som gir deg glede fordi du føler den kreativiteten som ligger bak hver eneste låt og det er et skaperverk i ordets rette betydning hvor du flyter med på en herlig bølge av følelser og det er nettopp det musikk handler om.
 
Denne EP'n befinner seg musikalsk i landskapet mellom Vangelis og Jean-Michel Jarre, krydret med Genesis og en anelse Uriah Heep og det er utsøkt kvalitetsmusikk til fingerspissene.
Dette er musikk som gir deg sårt tiltrengt næring til sjelen og som samtidig er med på å senke pulsen i stressende hverdager.
 
Jeg lar meg virkelig imponere for dette er storslått,
det er vakkert og er med på å gi deg en unik lytteropplevelse fra begynnelse til slutt.
Det er så mye spennende som skjer i lydbildet allerede på åpningslåten "The Untold Story" at det kan være en idé å lytte med høretelefoner for å virkelig få med seg hver eneste tone sånn som med album fra Pink Floyd eller Supertramp.
 
"Walking With Angels" gir deg nærmest denne følelsen av å være i nærvær av noe større når du lukker øynene og lar denne nydelige låten skylle over deg som varme bølger mot en sandstrand.
 
"Dreams And Imagination" følger på med en deilig melodiøs klang som videreføres til "The Edge". Det er en fornøyelse å høre hvordan Helge André leker seg frem til en rekke små enheter av uovertrufne tonearter som til sammen blir en komplett og magisk komposisjon.
 
"Found My Place" har en litt mer heftig vinkling hvor vi blir presentert for en låt med en sterk dragning til nevnte Pink Floyd og Uriah Heep. Hammondorglet pumper ut gromlyd i beste Ken Hensley stil og flettes sammen med det makeløse og heftige gitararbeidet til Berdon Kirksæther som igjen viser tydelig hvilken eminent gitarist han er og en musiker som helt klart liker å utfordre seg selv. Min anbefaling må være å gå inn på Spotify og bli en del av Sunhills musikalske univers for dette er mesterlig og praktfullt.
 
Jan Ivar Høgrud
Radio Modum
26.03-2021
Sunhill
After Touch
Roller Records
 
Her finner du Sunhill og Ep'n "After Touch" på Spotify:  https://open.spotify.com/album/7xudPaDxNF7gCiPnkfyieZ?si=FKXvjw3JTgqJPkpVwGpF3A