En rocka aften med Johny Aasgaard på biblioteket

Artikkelen er ført i pennen av Jan Ivar Høgrud. Det er også han som har tatt bildet.

Tussmørk torsdag er Øvre Eiker bibliotek sin satsing på konserter for et lokalt publikum, som hadde oppstart 2014. Den første torsdagen i måneden fra oktober til mars ble lokale artister invitert til å opptre på bibliotekscenen. Etter hvert har antall årlige konserter økt og artister utenfor nærområdet har også meldt sin interesse for å holde konsert på biblioteket. Vanligvis kan Øvre Eiker bibliotek rigge til 150 publikumplasser, men i disse Corona tider må antall plasser begrenses til 60-65.
Det er mange artister som har besøkt den populære scenen både en og to ganger disse årene.
 
Ny scene ble bygget vinteren 2019 og de stiller også med eget lys og lydanlegg. Tussmørk konsertene har blitt veldig populære i Øvre Eiker, både blant publikum og artister og biblioteket opplever stadig oftere at artister og grupper ytrer et ønske om å legge konserter til denne scenen. Helt siden starten er det Lene Myrvold Velle ved biblioteket som har hatt hovedansvaret for konsertene sammen med Jon Wold som er ansatt ved kulturkontoret.
 
Tussmørk torsdag er et virkelig godt innarbeidet konsept, hvor du får en fin mulighet til å oppleve gode artister i ditt eget nærmiljø i det som må beskrives som et sjarmerende og helt unikt konsertlokale med den gode atmosfæren. Her er det en lett blanding av moderne og eldre stilfulle møbler og bord med tente lys som får publikum til nærmest å føle seg som hjemme. Scenen er godt oppbygd med god plass til artistene med en vegg av bøker i bakgrunnen som tydelig minner oss på hvor vi er.
 
Tussmørk torsdag er noe så fint og egenartet som vi skal være flittige til å benytte oss av og være med på å holde liv i, for det gir oss denne fantastiske muligheten til å få den gode musikkopplevelsen nærmest rett utenfor døren. Dette er virkelig noe vi trenger og det er med på å gi Øvre Eiker og nabokommunene et rikt kulturliv som igjen er med på å berike vår hverdag.
 
Denne torsdags kvelden var det Johny Aasgard med band som entret bibliotekscenen og i likhet med et fulltallig publikum kunne jeg kjenne på den sitrende spenningen etter å se dette fantastiske bandet igjen. Vi har alle blitt sulteforet når det gjelder musikalske opplevelser på grunn av Covid-19 viruset og det er derfor så deilig å kunne få lov til å oppleve en kveld som dette med et band som alltid leverer så til de grader og hvor stemningen står i taket hver gang de står på en scene.
Disse gutta byr virkelig på seg selv og gir publikum alt og mere til.
Johny hadde som vanlig med seg sine musikalske brødre Eivind Kløverød (trommer), Finn Tore Tokle (bass) og Thomas Landaas Eriksen (tangenter), som er noen av landets beste og mest erfarne musikere.
 
Johny Aasgaard er en hardtarbeidende musiker og låtskriver som i desember 2019 slapp sitt etterlengtede debutalbum Collecting på Roller Records.
Jeg har tidligere kalt denne skiva et mesterverk av et debutalbum og det er en uttalelse jeg står inne for 100 %.
Det var låter fra denne platen Johny ville dele med oss som hadde tatt turen og han åpnet med den nydelige Long Winter hvor han demonstrerer sitt slidegitarspill til fulle. Det å lytte til Johny bende strengene på gitaren er en sann glede for oss dødelige som ikke mestrer denne edle kunsten og det er her jeg føler at Johny Aasgaard står frem som en av landets fremste gitarister og som helt klart hører hjemme i verdenstoppen. Han har denne evnen til å bevege og engasjere deg med alt fra følsomme toner fra gitaren til de mer rocka og bluesy.
 
Han fulgte opp med tittellåten på platen Collecting, en låt som handler om hans gode venner og kolleger som står ved hans side og som han har spilt sammen med i en årrekke.
Det ligger en dyp respekt fra Johny's side ovenfor disse musikerne og det er en sterk kjemi der etter utallige spillejobber gjennom årene. Han har tidligere uttalt at det morsomste han vet er å spille sammen med disse gutta, noe som kom frem klart og tydelig på en kveld som denne. Videre fikk vi høre låter som Short Time Crawl og Life Don't Mean The Same som Johny kunne fortelle at handlet om når du går rundt i huset og ikke for alt i verden kan huske hva du skulle. Personlig må jeg si at jeg kjenner meg godt igjen her.
 
Rapid Eye Moment ble presentert i en heftig R & B versjon som gikk rett hjem hos publikum og hvor teksten er mesterlig skrevet av Linn Risøy som var tilstede i salen.
Strong er en sterk låt som handler om faren til Johny
som ettertrykkelig ba han om å få spilt inn den platen han hadde hatt i tankene i mange år og Johny har oppfylt det ønsket til fulle. Vi fikk også høre The Journey (også med tekst fra Linn Risøy), Live Sister, Love Brother, The Past og Kick Me Back Where I Belong som er en deilig rocker.
 
 
Johny's sanger er en vandring innenfor låtskriver kunsten hvor han beviser med ord og toner hvilken formidabel låtskriver han er. På låten She's A Rythm som er en helt fantastisk groovy blueslåt slapp gutta seg løs lett og lekent hvor du virkelig får oppleve hvor samstemte de er.
Et blikk mellom dem er nok for å slippe løs en befriende og uendelig deilig galskap av instrumental utveksling som tok stemningen til uante høyder og hvor publikum kom med høylydte tilrop i iver og begeistring. Her viser Eivind Kløverød sin fremragende dyktighet og teknikk bak trommene, hvor han legger trommestikkene til side en stund og spiller med bare hendene.
 
Johny har tidligere sagt om Eivind at han har groovet sånn siden han var 15 år og vi skjønner hvorfor.
Finn Tore Tokle er en bassistenes bassist etter min mening som med sine fire strenger å spille på leverer på et så høyt nivå at du tenker hæ, går det an å spille sånn. Det er så fint å se hvordan han lever seg inn i musikken og bringer frem teknikk blandet med følelser som gir oss hakeslepp.
Thomas Landaas Eriksen er en virtuos på tangentene som gir oss alt fra de nydeligste melodiske tonene til de mer rocka som virkelig svinger. Han er en ener på sitt instrument som han ettertrykkelig slo fast også denne kvelden med golyd.
Som seg hør og bør på en Johny Aasgaard konsert fikk vi oppleve gitarkunst på aller høyeste nivå. Det nærmest gnistrer av gitaren hans når han leverer den ene forrykende gitarsoloen etter den andre som nesten tar pusten fra oss og som hele tiden blir levert med følelse og innlevelse. Du sitter med en klump i halsen og det slår deg at du er med på noe stort når du ser han spille. Det har aldri vært spilt så heftige blues rytmer og deilig rock som det Johny og gutta leverte torsdags kveld på bibliotek scenen, men lokalet tålte det og det ble rett og slett en fulltreffer.
 
Publikum ba innstendig om et ekstra nummer og det fikk de. Når Johny og bandet avsluttet med The Beatles klassikeren Blackbird, ja da var alt i orden med verden for en liten stund.
Dette var en fantastisk kveld hvor de musikalske høydepunktene sto i kø og Johny, Eivind, Finn Tore og Thomas ga oss et etterlengtet pusterom i en litt trøblete hverdag.
Stemningen var på topp hele veien og dette var noe vi alle kunne glede oss over. Det var Mats Nedberg fra gruppa Trass som skrudde lyd så mesterlig torsdag kveld og var med på å gjøre dette til en uforglemmelig aften
 
Jan Ivar Høgrud
Radio Modum
16.10-2020

Selv bøkene gynga i takt på biblioteket

Blåere, mer bluesa og mer rocka, enn det det var torsdag kveld,
har nok aldri biblioteket i Hokksund vært.
 
Undertegnede var en smule skeptisk på forhånd.
Skeptisk til om dette lokalet kunne frembringe gromlyd for Johny Aasgaard og hans musikalske kumpaner. Men jeg burde kanskje ha visst bedre.
Lydsjef Mads Nedberg kjenner dette lokalet ut og inn og med han bak spakene og Johnys gjeng på scenen ble dette en musikalsk helaften.
Også jeg som er opplært til at det skal være stille og rolig på biblioteket.
For å si det med Bob Dylan, en av Johnys «helter»;»The times they are a-changing».
 
Gjengen bak Tussmørk-torsdag konseptet beveget seg vel med denne konserten inn på fremmed mark. Men de traff. En tussmørk torsdag kan godt inneholde blues og rock.
Det ble denne kvelden et solid bevis for.
Og for tredje gang denne høsten kunne de notere utsolgt hus,
og et strålende fornøyd publikum.
 
Helt fra første tone i åpningslåta «Long Winter» var dette lekent!
Det var løst i snippen.
Det var dynamisk.
Det var heftig,
det var rolig,
det var vakkert og sårt.
Det var knallgod lyd og en bunch musikere fra en annen verden.
Det var "Tre Vestfos" og en bass.
Det var Johny Aasgaard.
Det var Eivind Kløverød.
Det var Thomas Landaas Eriksen
og det var Finn Tore Tokle.
Alle enere på sine instrumenter og som etter min mening tilhører landets dyktigste musikere.
Det var lekne voksne folk som lekte med sitt voksne publikum.
Et publikum som likte å bli lekt med.
 
Musikken som ble servert fra scenen denne kvelden var fra Johny sitt album «Collecting» som kom i vinter. En drøy måned etter slippkonserten i Vestfossen ble Norge stengt ned og platelansering og konsertvirksomhet ble med det helt anderledes enn det Johny hadde sett for seg.
Johny har for de fleste som har vært litt interessert i gitarbasert musikk her til lands vært en gitarist det har blitt snakket om.
Snakket lenge om.
Snakket mye om.
Men med albuer og brytkasse som går innover er det vanskelig å brøyte seg vei i musikkbransjen. Men la oss håpe at ting endrer seg litt etter hvert som vi forhåpentligvis får servert mer livemusikk igjen.
Sånn at denne gjengen kan komme ut og få spilt Johnys musikk for folk.
 
Jeg kalte slippkonserten i Vestfossen i februar for en musikalsk manifestasjon.
Og det var det det ble på biblioteket i Hokksund denne kvelden også.
Vi gikk fra det ene musikalske høydepunktet til det neste, med musikere på scenen som oste spilleglede og ikke nølte ett sekund med å vise det.
Jeg sier som min venn Jan Ivar Høgrud skrev i en konsertanmeldelse etter en konsert på Hønefoss i februar;
«Det er umulig å ikke bli i godt humør på en Johny Aasgaard konsert. Disse gutta løfter stemningen oppunder takbjelkene og tar deg med på en musikalsk opplevelse av de sjeldne.
Johny Aasgaard er en gitarist som hører hjemme i verdenstoppen, det kan det ikke være tvil om. Det er så mye følelser og energi bak hver tone fra gitaren hans og du blir nesten trollbundet av gitarsoloene han leverer lekent og med største selvfølge».
 
Aldri har bøkene på biblioteket gynga med på en sånn måte som det de gjorde torsdag.
Og ikke er jeg sikker på om de noen gang kommer til å gjøre det igjen.
Men vi kan jo håpe.

Blå gitartoner som går gjennom marg og bein!

Vestfossingen Johny Aasgaard har vært en sentral del av musikkmiljøet i Drammen og østlandsområdet de siste 20-årene. Ja kanskje lenger enn det også. Han er for en veteran å regne på den norske musikkscenen og har opparbeidet seg en stor musikalsk erfaring og et svært godt rykte gjennom mange år. Han spilte i bluesrock-bandet CIA på 1990 tallet. Dette bandet ga ut to kritikerroste album og turnerte Norge på kryss og tvers og spilte hundrevis av konserter. Det var her og i denne perioden han la grunnlaget. Sakte men sikkert bygde han sitt rykte som en sjelfull gitarist. En det ble snakket om. En det ble snakket mye om.

Det er mange år siden gitarlegenden Bent Bredesen sa at det er på høy tid at hele Norge får glede av denne fantastiske musikeren. Denne anmelderen har alltid vært fan av gitarister som har evnen til å engasjere og bevege deg med sitt gitarspill, og det har Johny Aasgaard i aller høyeste grad.

Men nå er altså ventetiden over. Drømmen Johny snakket om første gang på slutten av 1990-tallet er realisert. Nå er Johny klar, nå er Johny «strong» og klar for å tre inn i rampelyset med sitt debutalbum «Collecting», etter å ha jobbet med og for «alle andre» artister i to tiår.

Nå er det hans egne komposisjoner som skal opp og fram. Og det er jo sånn at noen skiver smyger seg inn under huden på deg og gir deg en følelse av velbehag. Akkurat sånn er det med denne skiva. Dette er et nydelig album med sterke tekster levert av en gitarist og sanger som virkelig kan sitt fag og utøver det mesterlig.

Her er en deilig blanding av rock og americana, med en bluesy gitar du knapt har hørt maken til. Dette har blitt et praktfullt album servert av en gitarist og andre musikere som virkelig kan sitt fag og utøver det helt mesterlig. Her kan du reise inn i deg selv og drømme deg bort til tonene fra den deilig rocka åpningslåta « I Just Wanna», og andre sterkt gitardrevne rockelåter med deilige bluesriff og jazzinspirerte toner til vakre følsomme låter som «Short Time Crawl», «The Journey», «Rapid Eye Movement» og ikke minst «Strong». Låta som gjorde at prosjektet til Johny endelig så dagens lys og ble sluttført. Alle er låter som berører og treffer hjerterota og som befinner seg på et album som jeg vil kalle en gave til musikkelskere. En skive som holder helt inn! En dash Hiatt, en dash Robbie Robertsen, en dash av litt av hvert - og blå gitar-riff som går gjennom marg og bein.

Med seg på skiva har Johny sine musikalske brødre Eivind Kløverød, Finn Tore Tokle, Thomas Landaas Eriksen, Olaf Olsen og Georg Storhaug. Dette er musikere som innehar en enorm erfaring og trygghet. Og som du finner på en lang rekke med plateutgivelser, og som har spilt med Johny Aasgaard i en årrekke. I tillegg til nydelig koring fra Heidi Grete Aasland, Lise Backstrøm og Anders Alexander Arnesen.

Georg Storhaug har produsert og gitt skiva, som er gitt ut på Roller Records, et rent, stilfullt og skarpt lydbilde. Dette er en av de sterkeste skivene jeg har hørt på lang tid. Den anbefales på det varmeste, den vil gi deg en lytteropplevelse av de sjeldne.

Johny Aasgaard ønsker deg velkommen inn i sin musikalske verden. Dette er rett og slett utrolig vakkert. Det bør også nevnes at Johny selv har malt frontcoveret. Det er kunst det også! Terningkast 6+

Musikk for sjelen

Johny Aasgaard er en gitarist det har vært snakket om lenge, ihvertfall hvis du har vært interessert i gitarbasert rock og blues, men han har allikevel passert under radaren for veldig mange. Når han nå er ute med sitt lenge etterspurte debutalbum – Collecting og etterhvert som det blir flere konserter, tror jeg at praten kommer til å gå høylydt og med store bokstaver.

Jeg har tidligere kalt skiva et mesterverk av et debutalbum og en god ting kan ikke sies for ofte heter det jo, så jeg gjentar gjerne den påstanden. Dette er et mesterverk av et debutalbum. Hadde det vært delt ut fagbrev i plateutgivelser så hadde Johny Aasgaard bestått med glans, for maken til dyktig håndtverk skal du lete lenge etter. Johny har lagt hele sitt hjerte og sjel i denne plata, men som han selv sier så er han ikke så flink til å selge seg selv. Han lar istedet musikken snakke for seg og disse låtene taler sitt eget språk til enhver som er villig til å lytte.

Aasgaard er på veien for å presentere låtene fra sitt debutalbum, og en uke etter den fantastiske release konserten i Vestfossen gjestet han fredag 7. februar bass Garasjen i Hønefoss med sitt band. Oppmøtet denne kvelden kunne vært mye bedre hvis jeg skal være ærlig. Hva det skyldes er ikke godt å si, men det la ingen demper på spillegleden til Johny, Eivind, Finn Tore og Thomas, som leverte en konsert som det gnistret av. Vi spiller for dere sa en blid Johny Aasgaard, noe som de i salen satte stor pris på. Selv om det strengt talt burde vært flere tilstede i publikum manglet det ikke på entusiasme hos de som hadde tatt turen.

Aasgaard beveger seg i det musikalske landskapet mellom rock, blues, Americana og jazz inspirete toner med stødige skritt. Som i Vestfossen begynte han med I Just Wanna, en gitardrevet rocka låt med deilige bluesriff som også er første låten på skiva, og som setter stemningen fra første tone. Deretter fulgte Aasgaards egen gullrekke denne fredags kvelden med låter som Long Winter, Collecting, Short Time Crawl og Live Sister, Love Brother. Vi fikk også høre vakre følsomme låter som The Journey, Rapid Eye Moment og Strong, låter som treffer deg i hjertet og som ikke kan unngå å bevege deg. Midt i settet spilte han en versjon av Bob Dylan's Don't Think Twice It's All Right, så fantastisk fremført at Dylan selv ville vært stolt.

Det er umulig å ikke bli i godt humør på en Johny Aasgaard konsert. Disse gutta løfter stemningen oppunder takbjelkene og tar deg med på en musikalsk opplevelse av de sjeldne. Johny Aasgaard er en gitarist som hører hjemme i verdenstoppen, det kan det ikke være tvil om. Det er så mye følelser og energi bak hver tone fra gitaren hans og du blir nesten trollbundet av gitarsoloene han leverer lekent og med største selvfølge.

Johny hadde som vanlig med seg sine musikalske brødre Eivind Kløverød (trommer), Finn Tore Tokle (bass) og Thomas Landaas Eriksen (piano/keyboards). Alle enere på sine instrumenter og som etter min mening tilhører landets dyktigste musikere. Johny fortalte at det er mange ting han liker å gjøre her i livet, men det morsomste han vet er å spille med disse gutta og det er lett å forstå hvorfor. Det er en sterk kjemi der som oppstår etter flere år på veien med hundrevis av konserter.

Hvis det finnes noen rettferdighet så bør Johny Aasgaard spille på Rockefeller, Union Scene og Notodden Blues Festival. Disse gutta fortjener å få muligheten til å spille for et større publikum. Missforstå meg ikke, det er fantastisk at Johny og bandet får spille på mindre lokaler for et mindre publikum også og det bør de fortsette med, rett og slett for å nå ut til så mange som mulig, Men det hadde vært så forbasket gøy å se disse gutta snu opp ned på et større konsert lokale og virkelig få vist seg frem for et større publikum. Så må vi jo håpe at de får en invitasjon til årets Blues Festival på Notodden, for med sin blues bakgrunn ville det vært en stor opplevelse å se Johny Aasgaard spille der.

Det var Ivan Makedonov som var lyd tekniker på denne konserten og som bidro med utrolig god lyd og som var med på å gjøre dette til en uforglemmelig opplevelse.

Dette var en stor musikalsk kveld, noe som var tydelig å se og høre fra de som var tilstede. Jeg må også passe på å takke personalet og vakter på bass Garasjen for at de var så hyggelige og imøtekommende. Neste gang Johny Aasgaard spiller i nærheten av deg så spre ordet og ta med deg familie og venner å gå på konsert. Det er verdt hver eneste krone av inngangsbilletten og jeg garanterer deg at du får oppleve et musikalsk høydepunkt fra et band som leverer som bare det hver gang de går på scenen. Har du ennå ikke kjøpt skiva Collecting så løp og kjøp. Dette er musikk som er godt for sjelen og som hører hjemme i enhver platesamling. Takk til Johny, Eivind, Finn Tore og Thomas for en fantastisk kveld.

- Denne konsertanmeldelsen er skrevet av Jan Ivar Høgrud

"Long Winter" live at Folkets Hus i Vestfossen 1. februar 2020

Johny Aasgaard

Johny Aasgaard is a seasoned guitarist and vocalist from Norway. He is now about to step out in to the spotlight with his own songs after having been a sideman for many years with many of the famous artists and musicians in Norway (like Jonas Fjeld, Jørn Hoel, Rita Eriksen, Olav Stedje, CIA, Knut Reiersrud, Vidar Busk, Bent Bredesen, Jørund Bøgeberg, Olaf Olsen....).

Johny has released his first single, "Collecting" on July 17, 2017. Another single "Long Winter" will be released in September 2017 and will be followed up with an EP towards the end of the year.

Check out Johny's FaceBook Page for more info

En musikalsk manifestasjon av en annen verden

Lørdag kveld presenterte Johny Aasgaard sitt debut album «Collecting» på Folkets Hus i Vestfossen. Og for en presentasjon det ble. For en konsert det ble og for et album det er han begått, sammen med musikerne han hadde med seg i Vestfossen under konserten. Og da vi snakket med Johny og Eivind rett etter konserten var de like fornøyde som publikum. De hadde også hatt en kveld for minneboka.

Johny har for de fleste som har vært litt interessert i gitarbasert musikk her til lands vært en gitarist det har blitt snakket om. Snakket lenge om. Snakket mye om. Men med albuer og brøstkasse som går innover er det vanskelig å brøyte seg vei i musikkbransjen. Men nå kan det kanskje snu.

Johnys reise mot plata som kom rett før jul, kan en vel si at har vært en sånn av og på prosess – i 20 år. Men nå er mesterverket klart og lørdagens konsert ble avsluttet med stående applaus fra et tilnærmet fullt Folkets Hus.

Johny Aasgaard fortjener ikke Folkets Hus, Eivind Kløverød fortjener ikke Folkets Hus, Finn Tore Tokle fortjener ikke Folkets Hus og Thomas Landaas Eriksen fortjener ikke Folkets Hus. Men ære være dem. Det er nå engang norske musikeres lodd i livet å måtte visitere det ene «lugubre huset» etter det andre.

Men Folkets Hus fortjener dem – og Johnys musikk og musikalske perler.

Johny Aasgaard med band, fortjener Union Scene, Notodden Bluesfestival, Rockefeller, Sentrum Scene eller Oslo Spektrum. Hadde det vært noen rettferdighet i musikkens verden så burde han og bandet vært der!

Første linje i første låt var: «I just wanna tell tell you how I feel». Og det var vel det Johny gjorde denne magiske kvelden på Folkets hus i Vestfossen. Han tok oss gjennom sitt musikalske landskap via 12 låter praktfullt pakket inn av musikerne. Alle enere på sine instrumenter. Og når produsenten av plata, Georg Storhaug, også hadde ansvaret for lyden denne kvelden, så var lyden helt upåklagelig. Det er rart med det, når eminente musikere slår seg sammen med eminente lydfolk, så blir det som regel kongelyd. Og ikke bare var lyden bra, men Helge Andre Solberg sørget for at bilder fra Johnys mer enn tredve år lange karriere gikk på storskjermen på bakveggen. Et flott grep!

Et flott grep var det også å hente inn deler av kulturinstitusjonen Vestfossen Mannskor til å kore på låta «Live sister, Love brother». Spesielt bra låt det vel ikke. Men det var heller ikke meningen. Det holdt i bøtter og spann. Det var tøfft og publikum satte tydelig stor pris på denne artige varianten.

«I have made a pledge to the face that looks like me. I promised him to complete. I said to him I felt rich. And now I’m strong.» Det er første vers på låta «Strong» som avslutter plata og som også er den låta som førte til at beslutningen om at albumet nå måtte ut ble tatt. Teksten er såpass sår og handler vel om løftet han ga til faren sin om å gi ut egen musikk, at Johny nok så for seg at den skulle avslutte seansen, men et nesten ekstatisk publikum krevde ekstranummer og det fikk de. De fikk den fantastiske bluesrocker’n «She’s a rhythm», spilt aldeles fantastisk av hele bandet, virka nesten som om publikums ekstase smitta. Johny and his band is rhythm!

Hørt etter konserten:

"Ja det var en stor musikk opplevelse." -  "Fantastisk når slikt skjer i nærområdet." - "Knallbra og for et band." - "Veldig bra! De var fantastiske." - "De som ikke var her i kveld veit ikke hva de gikk glipp av. Mesterlig utført av topp musikere . Terningkast 6"

Gitarist i verdensklasse

Foto: Jan Ivar Høgrud

Det var en stor kveld i Vestfossen lørdag 1. februar, for det var her på Folkets Hus at Johny Aasgaard hadde valgt å ha sin release konsert for hans debutalbum – Collecting. Og det kunne ikke vært mer riktig enn at han valgte sitt hjemsted til denne begivenheten sammen med familie og venner.

Før konserten hadde konferansier Tor Kenneth Talmo en prat med Johny om hans debutalbum. Talmo fortalte med humor og innlevelse at denne skiva hadde han ventet på lenge, noe jeg tror alle tilstede var enig med han i. Johny Aasgaard er ikke en artist med spisse albuer, han har gått stille i dørene når det gjelder sitt eget prosjekt. Men som han selv sier nå er det slutt på det. Nå står han frem med sine egne låter og et bunnsolid debutalbum, og det er min bestemte oppfatning at vi kommer til å høre mye fra Johny Aasgaard i tiden fremover.

Johny trøkket til med åpningslåta I Just Wanna, en deilig rocka låt som satte stemningen denne kvelden. Deretter fulgte låtene fra skiva som perler på en snor. Aasgaard veksler mellom sterke gitardrevne rockelåter med deilige bluesriff og jazz inspirerte toner til vakre følsomme låter som Short Time Crawl, The Journey og Rapid Eye Moment. Låter som berører deg dypt og som treffer deg i hjertet.

Rørende var det når Johny fortalte gutta i bandet at låten Collecting handler om dem, for han har en dyp respekt for disse gutta og det ble en sterk opplevelse å høre denne låten live. På Live Sister, Love Brother hadde han fått med seg Vestfossen Mannskor på refrenget, et overraskende innslag som de i salen satte stor pris på og deltok iherdig med taktfast klapping.

Det er på scenen Johny Aasgaard trives aller best. Her kan han slippe seg løs, noe han virkelig gjorde lørdags kveld. Gitarsoloene nærmest rikosjetterte mellom veggene og vitnet om en gitarist i verdensklasse. Det er så mye følelse og energi å spore i hver eneste tone fra gitaren hans, og det er tydelig å se hvor mye disse låtene betyr for han.

Et lite blikk rundt i salen fortalte sitt tydelige språk om at Johny Aasgaards musikalske budskap ble ettertrykkelig mottat av et entusiastisk publikum som er stolte av sin sambygding, og det med rette. Det er deilig og befriende å stå i salen og oppleve musikere som er så samstemte og at det lyder så tight at du ikke ville fått presset et frimerke imellom en gang. Det er en forståelse og kjemi der som oppstår etter flere år på veien med hundre vis av konserter under beltet, det er omtrent som om de leser hverandre som en åpen bok.

Med seg på scenen hadde Johny rytmeseksjonen bestående av Eivind Kløverød (trommer) og Finn Tore Tokle (bass). Begge regnet som noen av landets beste musikere på sine respektive instrumenter, noe som ble ettertrykkelig slått fast under lørdagens konsert. Thomas Landaas Eriksen spilte piano og leverte noen solopartier det virkelig stod respekt av. Det er en nytelse å se disse gutta live eller å høre de på plate med sin eminente og blendende teknikk og innlevelse på hver låt.

Det er Georg Storhaug som har produsert albumet Collecting og gitt den et rent og skarpt lydbilde, noe han også klarte å gjenskape på konserten denne kvelden og viste hvilken dyktig lyd mann han er både i studio og live. Det er vel mest riktig å kalle han en lyd magiker.

Det finnes ikke en bedre måte å tilbringe en lørdags kveld på enn å gå på en bra konsert. Etter å ha opplevd Johny Aasgaard og hans band er den påstanden spikret enda kraftigere. For dette var en høydare av en kveld, hvor du bare vil brøle ut fy pokker så bra.

For å oppsummere denne kvelden for meg personlig og sikkert for alle som var til stede, så har dette vært en svært minnerik kveld. Vi ble beveget av en gitarist som har lagt hele sin sjel i disse låtene og som fortjener all positiv omtale som er å oppdrive. Han rører ved hjertet ditt med sin ekthet og spilleglede og jeg må innrømme at det til tider kom en liten tåre i øyekroken. Det er så imponerende det han har fått til med sitt debutalbum og denne kvelden i Folkets Hus. Jeg oppfordrer alle som har mulighet til å dra på en konsert med Johny Aasgaard, for er du som meg glad i god musikk og store konsertopplevelser så kan det ikke bli bedre enn dette. Vi har bare sett begynnelsen fra Johny Aasgaard.

Denne konsertanmeldelsen er signert Jan Ivar Høgrud.

"Plateslipp" på Folkets Hus i Vestfossen 1. februar

Johny Aasgaard med band og Vestfossen mannskor presenterer albumet "Collecting" på Folkets Hus i Vestfossen lørdag 1. februar kl. 18.00-20.00. Dørene åpnes ca. klokka 17.30.

Konferansier: Tor Kenneth Talmo

Billetter kan forhåndskjøpes på XY og Majas Kulturservice samt online ( send melding til Johny via Facebook Messenger) for 250 kroner. Det blir også mulig å kjøpe billett ved inngangen som kan betales kontant eller med VIPPS.

Johny er etter hvert for en veteran å regne på den norske musikkscenen hvor han først etablerte seg som gitarist i bandet CIA på 1990-tallet. Med CIA ga Johny ut to kritikerroste album, turnerte over hele Norge og spilte hundrevis av konserter mens han bygde sine ferdigheter og la grunnlaget for et rykte som en sjelfull gitarmester.

Etter at CIA ble avsluttet i 1998, ønsket Johny å jobbe med sine egne sanger og utgi et soloalbum.

Imidlertid ble han spurt om å jobbe med prosjektene til den ene kjente norske artisten etter den andre.

I løpet av de neste 15 årene jobbet Johny med kjente norske artister som Jonas Fjeld, Jørn Hoel, Bent Bredesen og Jørund Bøgeberg. Johny har også ved noen anledninger delt scenen med Knut Reiersrud og Vidar Busk.

Sammen med Arve Bøe, Finn Tore Tokle, Eivind Kløverød, Thomas Eriksen og Knut Hem ga han ut det kritikerroste albumet "Dråpen" med Kompani Bøe.

Med Lynn Andersson (US) turnerte Johny Norge rundt.

Årene kom og årene gikk. Det ene året etter det andre og Johny var opptatt med en mengde prosjekter og hadde lite tid for sin egen musikk.

Vendepunktet kom i 2017 da faren døde. På dødsleiet ba han Johny om å love å fullføre et album med sin egen musikk. Johny holdt løftet til faren sin, og etter to år med periodisk arbeid sammen med noen av de mest etterspurte musikerne i Norge, ble hans debut soloalbum "Collecting" utgitt 17.12.2019.

Albumet presenteres altså på Folkets Hus i Vestfossen lørdag 1. februar! 

Et mesterverk av et debutalbum

Johny Aasgaard er en gitarist, sanger og låtskriver fra Vestfossen. Han er en veteran på den norske musikkscenen som har opparbeidet seg en stor musikalsk erfaring gjennom mange år. Han spilte i bandet CIA på 1990 tallet og sammen med dem ga han ut to kritikerroste album og turnerte Norge på kryss og tvers og spilte hundrevis av konserter, mens han bygde opp et solid rykte som en sjelfull og erfaren gitarist. Han har også jobbet som session musiker for en lang rekke artister og på den måten lagt sitt eget prosjekt på vent. Gitarlegenden Bent Bredesen har sagt at det er på høy tid at hele Norge får glede av denne fantastiske musikeren og jeg kunne ikke vært mer enig. Det er derfor så gledelig at ventetiden er over når Johny Aasgaard nå endelig trer inn i rampelyset med sitt lenge etterspurte debutalbum - Collecting.

Nå er det hans egne komposisjoner som skal opp og frem. Og det er sånn at noen skiver smyger seg inn under huden på deg og gir deg en følelse av velbehag, nettopp sånn er det med denne skiva.

Her kan du virkelig leve deg in i et vakkert album innpakket i en blanding av rock og Americana, med en deilig bluesy følelse fra Aasgaards gitar. Noen jazztoner kan også spores på tittellåten. Dette er et nydelig album med sterke tekster levert av en gitarist som virkelig kan sitt fag og utøver det mesterlig på denne utgivelsen. La deg synke inn i din egen verden og drømme deg bort til tonene fra låter som I Just Wanna, Long Winter, The Journey, Rapid Eye Moment og Strong for å nevne noen av de vakre og stemningsfulle låtene på plata. Låter som må beskrives som en gave til oss musikkelskere.

Jeg har alltid vært fan av gitarister som har evnen til å engasjere og bevege deg med sitt gitarspill, og det har Johny Aasgaard i aller høyeste grad. Johny smiler av lykke om dagen og han har all rett til å skyte brystkassa frem av stolthet når det gjelder hans debutalbum, for det er ei makeløs skive som det har tatt over 15 år å få realisert. Front coveret på skiva er også malt a v Johny Aasgaard som viser flere av sine kunstneriske sider. Dette er hans første maleri som ble til da han slet med en Frozen shoulder og ikke kunne spille gitar.

Med seg på skiva har Johny sine musikalske brødre Eivind Kløverød, Finn Tore Tokle, Thomas Landaas Eriksen, Olaf Olsen ( BigBang ) og Georg Storhaug. Dette er musikere som innehar en enorm erfaring og trygghet som du finner på en lang rekke med plateutgivelser, og som har spilt med Johny Aasgaard i en årrekke. I tillegg til nydelig koring fra Heidi Grete Aasland ( som er søsteren til Olaf Olsen ), Lise Backstrøm og Anders Alexander Arnesen.

Det er Georg Storhaug som har lagt sin magiske hånd på denne produksjonen og virkelig gitt skiva et rent, stilfullt og skarpt lydbilde. Det er bare å si det jeg er veldig imponert, en av de sterkeste skivene jeg har hørt på lang tid. Mektig er så absolutt ikke et for sterkt ord å bruke her. Etter å ha hørt på skiva flere ganger de siste dagene er jeg ikke i tvil om at den fortjener å høste lovord og positiv omtale, og bør gjøre det bra også langt utenfor våre grenser. Jeg kan anbefale dette albumet på det varmeste, det vil gi deg en kjærkommen lytteropplevelse av de sjeldne. Johny Aasgaard ønsker deg velkommen inn i sin musikalske verden. Dette er rett og slett utrolig vakkert.

Jan Ivar Høgrud. Radio Modum

"Recorded" live at Sommertoget in Vestfossen, Norway, 16 aug. 2017.
The photographer has to say that his hands could have been more steady and the sound could have been better.
Recorded on a Canon 550 photocamera with no extra equipments.

Det hele startet vel med etableringen av CIA i 1989.

Kirkekonsert i Vestfossen sommeren 2011.

Bob Dylans "Just like a woman". Johny Aasgaard med band i Vestfossen kirke sommeren 2011.

Johny Aasgaard - Guitar/vocals, Geir Kristian Breivik - Bass, Kristoffer Tonheim - Piano og Bernt Roar Baade - Drums

Johnny Aasgaard - Werner Blaas - Rob Geboers make their first public appearance as "the Bad Neighbours" Notodden, 13-05-2011

Det hele startet vel med CIA i 1989.

In 2014, bluesnews.no wrote the following:
"CIA in the 90's was an exciting band. I remember I was with the band one day to play for the inmates behind the walls of Oslo Prison, behind the same gate as Egon Olsen always came out of when Olsenbanden had a plan. I never forget that experience. .... the seriousness they went to the concert with the way they approached their intended audience, and not least a few moments where guitarist Johny Aasgaard delivered solos as well as only a Knut Reiersrud in Buddy Guy mood comes up with in this country."

Cool ! Mr. Feeling !