Fra 30. jan. - Marit Geraldine Bostad til Gulden Kunstverk

Walter Welo ved Gulden Kunstverk og kunstneren Marit G. Bostad er klare med utstillingen "Hope Island" (Foto: Gulden Kunstverk)

Ta med deg maska eller munnbindet ditt samt en meterstokk og stikk innom Gulden. Fra lørdag 30. januar stiller kunstneren Marit Geraldine Bostad i Gulden Kunstverk med en utstilling som er gitt tittelen "Hope Island" 

Profeti og håp i inn- og utland

Det er mange veier og mange valg som fører til en fruktbar karriere som billedkunstner, og Marit Geraldine Bostad fra Horten, har valgt sine steg med stort hell. I 2009 hoppet hun av en sikker karriere som art director, for å satse på sin egen selvutvikling, sin egen drøm - om å kunne bli kunstmaler. Det ble et slags sannhetens øyeblikk, å tørre fullt og helt å gi seg hen til sin indre stemme. Helt siden Marit Geraldine var ferdig utdannet art director, har hun kjent på den sterke dragningen mot maleriet. Det ble en ventilator i det styrte, kommersielle arbeidet hun gjorde gjennom nesten ti år i reklamebransjen i Oslo. Uten tradisjonell kunstutdannelse, og tøff konkurranse hjemme i Norge, søkte hun etterhvert med sine malerier til utlandet. I 2015 kom hun gjennom nåløyet til «The Other Art Fair» i London for første gang. Hun ble igjen antatt i 2017, og denne gangen ble hun valgt ut av Saatchi Arts sjefskurator Rebecca Wilson, som en av «four must see artists» av 130 «emerging» kunstnere som deltok på utstillingen i London. Hun ble vurdert for det hun gjorde, og det ene galleriet og kunsttidskrift etter det andre, tok kontakt for å samarbeide med vestfoldkunstner Marit Geraldine Bostad.

Interessen fra samlere og gallerier har vært stor, og Marit Geraldine har hatt nok å gjøre med å dekke behov i London, New York, Los Angeles, Paris, Brussel og til og med Dubai. Separat og kollektivutstillinger, kunstmesser og samarbeid med kuratorer og interiørdesignere. Hun har tilbragt mye tid i utlandet de side 6 årene. I 2018 ble hun invitert til et 6 ukers kunstneropphold på MANA Comtemporary i New York hos kunstsamleren Eileen Kaminsky (ESKFF) Listen er i dag lang over gallerier i utlandet hun jobber tett med. I 2017 tok det anerkjente galleriet Madelyn Jordon Fine Art, Marit Geraldine inn under sine vinger, og i disse dager deltar hun på sin fjerde utstilling med galleriet. Samme måned som Marit Geraldine debuterer hos Gulden Kunstverk, er hun med i tre andre utstillinger samtidig, to i London og én i New York. I sommer ble hun én av 30 Shortlisted i Ashurst Emerging Artist Prize i London, plukket ut blandt over 2000 internasjonale kunstnere. Hun har fått oppført kunstnerprofil hos Sotheby´s Emerging Artist Magasin, og denne måneden signerte hun med et Auksjonshus i London, Auc Art – som fronter morgendagens nykommere innen internasjonal emerging art. Arbeidene til kunstneren er å finne i flere private og corporate samlinger i inn og utland.

Kunstlivet roet seg noe ned med korona pandemien, Marit Geraldine måtte faktisk gjøre helomvending på to store kasser ankommet Gardermoen med malerier på vei til utlandet, da verden stoppet opp i mars 2020. Ikke lenge etterpå startet dialogen og planene om hennes første utstilling på Østlandet for alvor. Ja i Galleriet på Gulden Kunstverk.

Håp skuffer ikke. . . fordi det har ikke lovet noe.

Isolasjon og lockdown, kanselleringer og utsettelser og en vedvarende pandemi førte til idéen om en ny utstilling med håp i sikte. Marit Geraldine Bostad fornyet forbindelse med omverdenen i en friere tilnærming til abstraksjon, og resultatet ble en serie malerier som danner kjernen i utstillingen «Hope Island». Håp er en nødvendighet for at verden skal komme videre når alle tilpasser seg, lærer en ny måte å være på og navigerer gjennom de nye realitetene i livet etter pandemien.

Kunstverkene hennes skapes i en spontan prosess, i skjæringspunktet mellom det bevisste og det underbevisste. Selv beskriver hun sin praksis som en form for terapi; en måte å koble ut en ytrestyrt verden på, og å være til stede i øyeblikket. En samtale, et menneske, en stemning, en følelse - alle disse opplevelsene lagres. Det krever en egen tilstedeværelse å oversette informasjonen til et lerret. Og det krever en egen tilstedeværelse for å slippe taket i det bevisste.

Utstillingen teller 40-50 nye malerier utført i akryl på lerret, eller akryl på papir. Kunstneren vil være til stede på åpningsdagen.

Utstillingskatalog og mye mer finner du her: Gulden Kunstverk

Åpningstider onsdag tom søndag 12.00 - 17.00

Så ta på masken, hold avstand og vær velkommen i Galleriet, som er stort og luftig og korona trygt med sine 270 m2 og opp til 12 meter under taket.

Walter Welo ved Gulden Kunstverk og kunstneren Marit G. Bostad er klare med utstillingen "Hope Island" (Foto: Gulden Kunstverk)

Hope Island XII, akryl på lerret, 155 x 125 cm

Walter Welo ved Gulden Kunstverk og kunstneren Marit G. Bostad er klare med utstillingen "Hope Island" (Foto: Gulden Kunstverk)

Walter Welo ved Gulden Kunstverk og kunstneren Marit G. Bostad er klare med utstillingen "Hope Island" (Foto: Gulden Kunstverk)

Walter Welo ved Gulden Kunstverk og kunstneren Marit G. Bostad er klare med utstillingen "Hope Island" (Foto: Gulden Kunstverk)

10.feb. kl. 19.00 UTSATT TIL APRIL - Ingrid Olava til Akustisk Eiker

Her kommer vinteren - og her kommer første artist i 2021. Herlige Ingrid Olava kommer, og vi gleder oss!!
Ingrid Olava har sunget seg inn i våre hjerter og for lengst befestet sin posisjon blant landets mest substansielle og viktige artister.
 
Siden den kritikerroste debuten med Juliet’s Wishes har Ingrid Olava med sin karakteristiske stemme og vakre pianospill levert et imponerende antall konserter og en låtkatalog som har resultert i en mengde priser og nominasjoner gjennom en popkarriere på 10 år.
 
I tillegg til sin egne sterke katalog med publikumsfavoritter som «Only Just Begun», «Back to love», «Warrior Song», «Jackie Kennedy», «Jupiter» og «Mens Jeg Sover», har Olava alltid omfavnet og tolket andre kunstnere.
I konsertformatet har Ingrid Olava dermed utviklet seg til å bli en eklektisk blanding av eget og andres materiale.
Ingrid Olava har gjennom 12 år laget og fremført vakker popmusikk til oss, og endelig kan hun oppleves Akustisk i Eiker!
 
Onsdag 10. februar - 19.00
Pris: 350,- / 320,-*
*Pris for medlemmer av Venneforeningen Akustisk i Eiker.
Ta kontakt på norway@onstagebooking.com

25. feb. - Restless til biblioteket i Hokksund

Med fele, mandolin, gitarer, dobro og kontrabass i tillegg til flerstemt vokal, serverer Restless et variert og stemningsmettet repertoar.
Til denne konserten har de dykket ned i irsk musikktradisjon, med godbiter av blant annet Mary Black og The Waterboys.
Biblioteket og Restless garanterer en god start på 2021 med denne konserten!
 
Bandet består av:
Åsa Ringborg: fele
Jon Wold: vokal, gitar
Rannveig Nymoen: vokal
Lene Myrvold Velle: vokal
Morten Marstein: kontrabass, vokal
Morten Nymoen: mandolin, dobro, gitar
 
Konserten starter kl. 19.30.
Inngang kr. 200,-.
Bibliotekbaren åpner kl. 19.
18-års aldersgrense.
Billetter kan kjøpes på biblioteket eller på nett. 
Er du mellom 18 og 21 år? Har du Bizzy-app på telefonen din? Da kan du kjøpe billett til redusert pris.
Grunnet smittevernhensyn er det begrenset antall billetter i salg.