En smak av desember

Elevene ved Øvre Eiker kulturskole skapte julestemning både inne og ute da skolen onsdag kveld startet sin «juletrilogi» i en fullsatt kultursal i Hokksund. Hele 110 deltagere var i aksjon underveis i forestillingen, hvorav nesten 70 dansere.

Øvre Eiker Kulturskole satser stort i år med to konserter og én juleforestilling. Juleforestillingen de gjennomførte onsdag kveld var kalt «Smak av desember». Og smak av desember ble publikum virkelig til del. Både inne og ute.

De som deltok på forestillingen var elever fra dans, kunstfag, trumpet og slagverk. De andre gruppene i kulturskolen gir konserter i Vestfossen og Fiskum kirke neste uke. Dersom de konsertene er tenkt å holde samme nivå som kveldens forestilling har publikum de to stedene virkelig noe å se fram til.

Kulturskolen beviste nok en gang at det spirer og gror svært godt i de yngres kunst og kulturavdeling. Vi ble rett og slett mektig imponert over en rekke små og store dansere, over små og store trompetister, små slagverkere og kunstfagelever. Og ikke minst at det gikk an å gjennomføre en slik forestilling uten brudd for sceneskifter. Koreografien sørget for en fin flyt som gjennom det bygde opp julestemningen. Flott lys og enkle installasjoner/dekorasjoner krydret det hele. Og det satte en ekstra spiss på det hele da «dansere» til slutt tok med seg publikum ut og det hele ble avsluttet med allsang av «Nå tennes tusen julelys».

Konserten «Smak av desember» ble akkurat det. Smak av desember. Og ja – det smakte jul!