"Håp" - Anne Kristine Thorsby med utstilling hos Gulden

Anne Kristine Thorsby, stilte ut første gang hos Gulden Kunstverk for nøyaktig fire år siden. Lørdag 12. mars åpnes dørene for en ny utstilling. En utstilling med tittelen "Håp".

Anne Kristine Thorsby henter mye av sin inspirasjon fra naturen. Hennes signatur er nerven i strøket, i strukturen, i komposisjonen og ikke minst i fargeklangen. Thorsby's malerier formidler og gir energi. Hun er opptatt av å finstemme hver farge så de lyser. Lag på lag med farger og strukturer skal til - hun slipper ikke maleriet før det puster av liv, klinger og balanserer.

«Nærheten til fjell og hav har alltid vært en stor inspirasjonskilde meg. Jeg blir inspirert av vill og uberørt natur. De siste tre årene har jeg hatt lengre arbeidsopphold nordpå, hvor naturen har en helt egen intensitet. Det er klart at det ufattelige som skjer i Ukraina også har satt sitt preg på ar-beidet. Utstillingens hovedverk og tittel har jeg derfor valgt å kalle for HÅP», sier Anne Kristine Thorsby.

Thorsby er på toppen av sin karriere som billedkunstner. Hun ble uteksaminert fra Kunsthøyskolen i 1989 og debuterte på Østlandsutstillingen i 1988. Det store gjennombruddet var som festivalutstil-ler på Peer Gynt-stevnet i 2004. Alle maleriene ble solgt på åpningen og suksess har fulgt henne siden.

Hun kan telle en førtitalls separatutstillinger rundt om i landet. Kunstanmelderen Tommy OIsson i Morgenbladet skrev bl. a. følgende: "Bildene hennes er for gode til ikke å bli lagt merke til". Hun er også lansert internasjonalt med utstillinger både i New York og med deltakelse på Florence Biennale IX i Italia. Hun har mottatt flere stipend og hatt offentlige utsmykkingsoppdrag, bl.a. for Tyrilisenteret i Lillehammer, Norsk skogmuseum, Sør-Fron Kulturhus. Hun er innkjøpt av bl.a. Jus-tisdepartementet, Veidekke AS, Norsk Hydro og Statens Veivesen.

«Energien og ærbødigheten hos denne kunstneren er til å ta og føle på», sier Gulden Kunstverks Walter N. Welo. «Jeg tror at hennes utstilling vil bli en viktig avkobling for folk i en skremmende og urolig tid», avslutter Welo.

Her finner mer ino og utstillingskatalogen: Utstillinger — Gulden Kunstverk