Helt Grønn - Juleutstillingen på Uldlageret

Ellen Aaby tegner og forteller litt om motivet som er er fra Vestfosselva. Ragnar Otto Eriksen følger svært interessert med.

De ligger litt bortgjemt. Litt utenfor allfarvei. Men stikker du innom Kunstnerverkstedene Uldlageret på Fredfoss i Vestfossen, angrer du neppe. I det øyeblikket du kommer opp trappa og inn i lokalene lyser det kunst og kunstferdigheter mot deg.

På Uldlageret har flere kreative kunstnere sine verksteder og et felles galleri i en gammel tekstilfabrikk Det er alltid utstillt verk fra de som holder til her. I dag er det seks kunstnere her; Toril Krogh Loe, Inger M. Pettersen, Janikke Holm Berg, Sigrún Stefanía Jónsdóttir, Ellen Aaby og Monica Halvorsen.

Da vi var der var også Ragnar Otto Eriksen der for å ta juleutstillingen i nærmere øyesyn, og det betydde at vi fikk høre litt om Fredfoss og den tidligere disponenten Hole, som hadde sitt kontor der kunstneren Ellen Aaby nå har sitt lokale. Disponenten som alltid tok sitt hvite lommetørkle ut av brystlommen på dressen og la det rundt klinken da han skulle ta i den på sin vei inn til produksjonslokalene. Det kan vel sies å være i sterk kontrast til Hans Nielsen Hauge som startet landets første IA-bedrift på Fredfoss. To-hundre år før noen visste hva det var. Men dette skal jo ikke dreie seg om tidligere tider på et av landets historiske steder. Det gjelder dagen i dag og det gjelder kunst. Og det gjelder juleutstillingen på Uldlageret. Og du finner nok først og fremst malerier der. Men du finner også annen kunst . Masse flotte arbeider i leire signert Inger M. Pettersen blant annet.

Enten du er på jakt etter spesielle julegaver eller rett å slett vil ha en opplevelse for øyne, sinn og følelser, så kan et besøk inn døra nede, opp trappa, og inn i lokalene være å anbefale. Veggene er fylt med flotte arbeider av kunstnerne. Og her finner du flotte figurative arbeider og flotte non-figurative. Noe for enhver smak med andre ord. Det var faktisk rett og slett godt å rusle rundt i lokalene å beundre kunsten.

Juleutstillingen på Uldlageret er åpen lørdag og søndag. – Og den er vel verdt et besøk.

Denne damen var strålende fornøyd med utstillingen.