Twenty One Pilots, UKM og gåsehud på biblioteket

Kristine Bakke

Sagt det før - sier det igjen; det tusser av flott ungdom i distriktet. I går viste noen av dem seg fram på bibliotekscenen i Hokksund. Der gikk den første av tre delmønstringer i UKM av stabelen.         UKM - Ung Kultur Møtes - Ungdommens egen festival!
En fantastisk møteplass for alle unge som driver med en eller annen form for kreativ kultur.

I UKM er alle kulturuttrykk lov! Her går alt an! Her finner du dans i alle varianter, musikk i alle sjangere, sangere, band, instrumentalister osv. Her finner du sjonglering, teater, arrangør, konferansier, slampoesi, kunst, film, foto osv. På neste mønstring skal en av deltagerne stille ut en strandstol!

Gårsdagens UKM-mønstring ble ledet av Åsa Bergelien. Hun har vært med i UKM flere år nå, da som fiolinist. I går presenterte hun en annen side av seg selv og leda publikum stødig gjennom seansen som konferansier. Men jeg klarer ikke helt å fri meg fra tanken på at hun må da dukke opp som fiolinist i en av de to gjenværende mønstringene.

Første scenebidrag sto Thea og Malin for. Thea Bergan Bjerke og Malin Rasmussen. De to jentene har vært med i UKM i flere år nå og nærmer seg slutten på UKM-karrieren. De har opptrådt hver for seg og sammen og går på musikklinjen ved Kongsberg videregående. Der sang de « I know him so well» på tentamen før jul, og denne sangen tok de med seg til scenen i Hokksund i går. Var gårsdagen eksamen så bestod jentene med glans.

Da applausen hadde lagt seg var det klart for en enslig mann og hans trommesett på scenen. Magnus Endrestøl hadde ikke fått mekka seg band til UKM, så han stilte med et drumcover og klinte til med Twenty One Pilots sin «Heathens». Bra levert og jeg noterte meg at et par av showtriksa ble observert av og gikk hjem hos publikum. Heller ikke Magnus debuterte i UKM. Han har vært med ved flere anledninger tidligere. Og dette var nok heller ikke siste. Og kanskje rekker han å mekke band for å bli med i februar eller mars-mønstringa.

I 2016 merket jeg meg ei jente som leste dikt. Hun het Jenny Mathiesen. I går sang Jenny «Opportunity» av Sia Furler, Will Gluck og Greg Kurstin. Gåsehuden sitter ennå! I 2017 leste hun dikt og stilte som sangsolist. Også i fjor stilte hun som sangsolist. I tillegg til dikt og sang liker Jenny å drive med teater og dans, så kanskje ser vi henne der ved en senere anledning. Men i går sang hun altså gåsehud på meg!

En annen som driver både med sang og dans er 15 år gamle Kristine Bakke. Hun har drevet med freestyledans siden 5 klasse og lager sin egen koreografi. I går «bergtok» hun meg med «Say Something», og jeg gleder meg til å høre sangfuglen Kristine i den neste mønstringen.

Siste gjengen ut i går var dansetroppen «Movement» som danser sammen på Øvre Eiker kulturskole. Den består av Solveig Bollerud, Solveig K. Laugerud, Caroline Halmrast og Wiktoria Krystek. De fremførte dansen «Yellow dress» som de hadde fått hjelp av danselæreren Marte Blom Sommerfeldt til å koreografere. Jeg har ikke fagbrev i å anmelde lyrisk dans så jeg nøyer meg med å si at det var veldig fint å se på! Veldig fint.

UKM-systemet «utdanner» også arrangører. På den siden var i går Birk Løvstad, Jonas Velle, Ulrik Haugland, Åsa Berglien og Brede Jægtvik involvert. Veldig bra levert på lys Brede. Åsa er nevnt som konferansier og når det da ikke sies noe om de andre så betyr det at arrangementet satt.

Og så avslutter jeg med at ungdommen fortjener et langt bedre publikumsoppmøte når den neste mønstringen går av stabelen torsdag 13. februar.

Her finner du fotoalbumet fra seansen: http://www.torkennethtalmo.com/444805736