Strålte av spilleglede

Fra konserten på Kongsberg. Foto: Jan Ivar Høgrud

Stina Nordskog er en ung singer/songwriter fra Krokstadelva som følger i de stolte fotsporene til artister som Joni Mitchell og Eva Cassidy som hun oftest blir sammenlignet med, men hun er modig nok til å tråkke opp egne stier i sin låtskriving og har ettertrykkelig bevist at hun kan kunsten med å skrive gode låter.
 
Hun har tross sine unge år allerede rukket å slippe to EP'er, My Journey, Part 1 og My Journey, Part 2 på Roller Records og hennes musikalske reise fortsetter videre med klare mål i siktet.
 
Stina var bare 14 år gammel da hun begynte på Down Under som er et musikkverksted for ungdom i Mjøndalen, med et sterkt ønske om å lære å spille gitar. Der møtte hun gitarist og låtskriver Berdon Kirksæther fra Vestfossen som er instruktør der og som ble hennes mentor. Samarbeidet mellom de to har altså resultert i to plateutgivelser og konsertene begynner å bli mange etter hvert.
 
Onsdag 6. juli var Stina på plass på Kongsberg Jazzfestival for å spille kveldskonsert i Jazzboksen sammen med fullt band bestående av Berdon Kirksæther (gitar/vokal), Erik Gabrielsen (bass), Roy Hanssen (trommer) og Helge André Skarre Solberg (keyboards). Jazzboksen er kjent for at det ofte dukker opp up and coming artister og denne kvelden skulle publikum få bli bedre kjent med Stina Nordskog og hennes musikk.
 
Hun åpnet med Should I Stay on the Ground, en egenskreven låt som er fra hennes debut EP My Journey, Part 1. 20 år gamle Stina har en vakker og varm stemme som høres langt mer moden ut enn hva hennes unge alder tilsier og det er alltid en glede å høre henne fremføre disse låtene der de sterke melodiene står i sentrum for hennes låtskriving.
Det var god stemning allerede fra første tone, men dessverre så ble det problemer med lyden og Stina mistet all lyd i mikrofonen og det samme skjedde med keyboardet til Helge André. Det ble jobbet iherdig og gjort flere forsøk på å komme i gang med den andre låten for kvelden. Alle gode ting er tre heter det, men her ble det snarere 4-5 forsøk (jeg mistet tellingen etter hvert) før Stina og bandet endelig kunne fortsette konserten med sin andre låt The Way Life Goes On. Her må jeg virkelig få berømme Stina for at hun beholdt roen midt oppi alt rotet med lyden. Det kan være lett for en ung artist å miste fatningen under sånne omstendigheter, men Stina håndterte det med en profesjonell holdning.
 
Kirksæther fortalte fra scenen at han synes det er moro at låtene som er relativt ukjente for mange får en så overveldende bra respons fra publikum. Når de har en konsert spiller de ofte coverlåter av kjente artister, men det er Stinas låter som tilkaller seg størst oppmerksomhet. Stina Nordskog strålte av spilleglede på Kongsberg Jazzfestival og sammen med erfarne og enormt dyktige musikere gav hun de som var tilstede en strålende musikalsk aften. Det er som alltid stort å få høre Berdon Kirksæther trylle frem noen helt magiske akkorder fra den akustiske gitaren som forteller oss at vi har med en virkelig eminent gitarist å gjøre. En annen ting som er viktig å bemerke er at Stina og Berdons stemmer står utrolig godt til hverandre og faller naturlig på plass, noe som er helt nydelig å lytte til.
 
De fortsatte med Feeling Alright fra My Journey, Part 2 og My Lake fra den første platen. Sistnevnte låt ble til da Stina var ute å padlet på Eikern. Vannet var blikkstille da hun startet på turen, men da hun skulle padle hjemover begynte det å blåse opp og det ble vanskelig å komme seg tilbake. Hun begynte å nynne på melodien og da hun kom til land skrev hun ned teksten. En vakker låt som bærer Stinas tydelige signatur og som forteller oss at hun kan kunsten med å overføre sine indre tanker til ord og toner.
 
Så ble det karibiske rytmer med Inez Savana som ble til ved en ren tilfeldighet. Etter en lang dag med innspillinger satt Berdon og spilte fritt da Stina begynte å nynne og Berdon hev seg på og skrev hurtig ned en tekst som handler om Inez Savana som drømmer om et bedre liv i det forjettede land USA. Dette er nye toner fra Stina, men samtidig en låt som passer henne bra og som er et resultat av Stinas og Berdons evne til å kaste ball frem og tilbake og leke seg frem til de gode låtene.
 
Stina har tatt mange skritt siden starten på hennes solokarriere og hun utstråler en trygghet og varme fra scenen som smitter over på publikum. Vi fikk også høre låter som Walking In The Rain, Can't Find My Way Home, Song For The Asking og Good Intentions. Låter som gikk tydelig hjem hos de som var på plass i Jazzboksen onsdag kveld og som de besvarte med høylytt applaus.
 
Det er helt umulig å ikke falle for Stina sin utstråling, vidunderlige stemmeprakt og et unikt talent som blir lagt godt merke til hvor hen hun spiller og det var intet unntak på den første dagen av årets jazzfestival.
Love The World Someday var siste låt for kvelden og er en nyskrevet låt fra Stina som omhandler all den grusomheten som skjer i verden i dag og som vil bli å finne på hennes neste plate som skal bli spennende å lytte til.
Etter konserten fortalte Berdon meg at han var veldig stolt av Stina og det med god grunn. Dette ble en vakker og sjelfull opplevelse der Stina sang fra dypet av sitt hjerte og ga oss alle et minne for livet.
 
Jan Ivar Høgrud
Radio Modum
06.07-2022
Publisert her 9. juli 2022
 
Her finner du mange anmeldelser ført i pennen av Jan Ivar: (1) Off The Record | Facebook
 

Stina har sluppet ny EP - Her er "Song for the asking"

Jan Ivar Høgrud sin anmeldelse av "My journey part 2" er hentet fra Drammensavisa 26. januar 2022.

Stina åpner Burudstua

Lørdag 25. september 2021 åpner Burudstua dørene!
 
Klokka 18.00 slås dørene opp for visning av lokalene.
Burudstua Salong, har blitt et unikt og spennende lokale.
Trolig har det blitt Eikers mest originale og særpregede kultursted!
 
En times tid etter at dørene slås opp på vidt gap for første gang blir det åpningskonsert med Stina Nordskog Band.
Berdon Kirksæther, Erik Gabrielsen og Roy Hanssen.
Stina vil under konserten spille låter fra sine to første plater, som er innspilt på Burudstua.
 
Det vil bli solgt øl, vin og mineralvann i tillegg til pølser og snacks.
Billetter selges i døren til kr 200,- (arrangøren tar kun kort)
Og de følger gjeldende regler og forskrifter i henhold til Corona.
 

Opptaket er gjort med et Canon EOS 550D uten ekstern mikrofon. Så lyden er jo ikke all verden.
Opptaket er gjort på Fossesholm Herregård i Vestfossen.
Stina "varma" her opp for Aleksander Kristoffersen som holdt releasekonsert for albumet "Ei tid som har gått fort" fredag 3. september 2021.

Her er utdrag fra min konsertanmeldelse:
Det hele startet med den svært talentfulle Stina Nordskog.
Med sin flotte stemme og sitt eget gitarakkompagnement fremførte hun fire egne låter.
Jeg har hatt sans for dette talentet lenge og det ble ikke mindre i sommer da hun slapp en EP på det Vestfossen-baserte plateselskapet Roller Records.
En kan nok trygt regne med at en får høre mye mer fra denne eikerjenta.
To av låtene hun fremførte "My Lake" og "Should I stay on the ground" har begge nå passert 10.000 streams på Spotify. Men, jeg likte den praktfulle "Hvor himlen møter hav" best.
Den fikk jeg rett og slett frysninger av.
Det var enestående vakkert!
Og den finner du litt lenger ned på siden her.

Sjelfull og sterk debut.

Stina Nordskog fra Krokstadelva i det som vi engang kalte Nedre Eiker kommune (og som jeg fortsatt kaller det) er det nye tilskuddet til plateselskapet Roller Records, der hun slapp sin debut EP My Journey, Part 1 på alle digitale plattformer i går.
 
Den tidligere gitareleven til Berdon Kirksæther har fått den erfarne musikeren og låtskriveren fra Vestfossen som mentor og har nytt godt av dette samarbeidet. De har brukt tiden fornuftig i denne Covid-19 pandemien vi er inne i og har skrevet låter på løpende bånd. Stina som er et nytt bekjentskap for undertegnede og sikkert flere med meg kommer inn som et friskt pust og leverer noen helt fantastisk vakre låter som kommer til å bli lagt merke til.
 
19 år gamle Stina fremfører låtene med en varme og stemmeprakt som imponerer stort og som høres langt mer modent ut enn hva hennes unge alder tilsier.
Hun tar et solid eierskap i låtene på denne utgivelsen og fører stolt singer/songwriter tradisjonen videre.
 
Allerede fra første spor Should I Stay On The Ground, som er en av tre egenskrevne låter på EP'n, møter vi en artist som har noe spennende og nytt å formidle.
Dette er en deilig poplåt som setter stemningen fra første øyeblikk og som nærmest krever radiospilletid.
 
Det er de sterke melodiene som står i sentrum på denne skiva og vi kan ane et hint av Joni Mitchell i det musikalske uttrykket. Det er en åpenhjertig Stina Nordskog som inviterer oss inn i hennes musikalske verden hvor hun tenner et lys og varme i vintermørket.
 
The Way Life Goes On er skrevet av Berdon Kirksæther og vitner om en låtskriver som stadig liker å utfordre seg selv ved å tråkke opp nye musikalske stier når det gjelder sin låtskriverkunst. Dette er en nydelig sårbar ballade som virkelig er en hjertevarmer.
 
Crossing My Own Path Lately er en låt Stina har skrevet sammen med Berdon, en upbeat låt som starter med dette fantastiske akustiske gitarspillet til Kirksæther som vi kjenner så godt og har blitt så glad i.
 
My Lake er skrevet av Stina og det er ingen tvil om at hun allerede demonstrerer tydelig at hun har et eksepsjonelt låtskriver talent noe som blir gjenfortalt i nydelige melodier og sterke tekstlinjer. Det å skrive meningsfulle tekster er en kunst i seg selv og det er tydelig at dette er noe hun har jobbet mye med.
 
100 Metaphors er også skrevet av den unge artisten fra Krokstadelva og får æren av å avslutte denne debutplaten. En vakker melodiøs sang med et nydelig refreng og et herlig akustisk strengespill som følger Stinas myke stemme perfekt.
 
Det er noen virkelig dyktige og erfarne musikere Stina (som i tillegg til vokalen også spiller gitar) har med seg på denne platen.
Berdon Kirksæther (gitar/bass/perkusjon/kor),
Erik Gabrielsen (bass/fretless bass/perkusjon),
Roy Hanssen (trommer/congas/perkusjon),
Helge André Skarre Solberg (string/synth/piano)
og Stein Tumert (synth).
Med musikere som dette vil det instrumentale og kunstneriske uttrykket alltid bli ivaretatt på best mulig måte. Noe også den fantastiske lyden på platen tilsier og som Berdon Kirksæther har produsert og mikset.
Hele EP'n ble innspilt i juli-august i fjor på Burudstua Salon.
 
Dette er en sjelfull og sterk debut fra Stina Nordskog og jeg er sikker på at dette er en plate som vil vekke oppsikt for det fortjener den i aller høyeste grad.
Når vi er tilbake til en normal hverdag ville det vært en fornøyelse å oppleve henne på scenen med fullt band.
My Journey, Part 1 er bare starten på en lang musikalsk reise for Stina og personlig gleder jeg meg til å følge med på hennes karriere videre, for med denne utgivelsen tror jeg vi er vitne til begynnelsen på noe stort. Last ned platen på Spotify og kos deg med disse vakre låtene.
 
Anmeldelsen er ført i pennen av:
Jan Ivar Høgrud
Radio Modum
18.01-2021
 
Stina Nordskog
My Journey, Part 1
Roller Records
 

Opptaket er gjort med et Canon EOS 550D uten ekstern mikrofon. Så lyden er jo ikke all verden.
Opptaket er gjort på Fossesholm Herregård i Vestfossen.
Stina "varma" her opp for Aleksander Kristoffersen som holdt releasekonsert for albumet "Ei tid som har gått fort" fredag 3. september 2021.

Her er utdrag fra min konsertanmeldelse:
Det hele startet med den svært talentfulle Stina Nordskog.
Med sin flotte stemme og sitt eget gitarakkompagnement fremførte hun fire egne låter.
Jeg har hatt sans for dette talentet lenge og det ble ikke mindre i sommer da hun slapp en EP på det Vestfossen-baserte plateselskapet Roller Records.
En kan nok trygt regne med at en får høre mye mer fra denne eikerjenta.
To av låtene hun fremførte "My Lake" og "Should I stay on the ground" har begge nå passert 10.000 streams på Spotify. Men, jeg likte den praktfulle "Hvor himlen møter hav" best.
Den fikk jeg rett og slett frysninger av.
Det var enestående vakkert!

Stinas journey

Stina Nordskog is the latest addition to the Roller Records artist roster. Stina is 19 years old and lives in Krokstadelva south east of Norway’s Capitol, Oslo. Her debut EP "My Journey, Part 1" is now available on Spotify, Apple Music and other streaming platforms.

Spotify Link: https://open.spotify.com/album/0UqYXfx0m7dXFeXxpR2Jzt...

She started out taking guitar and vocal lessons from Roller Records artist, Berdon Kirksaether six years ago and has come a long way as an artist and songwriter. Stina started writing her own songs two years ago and is featured with three self-penned songs on her debut EP: Should I Stay on the Ground, My Lake and 100 Metaphors. Crossing My Own Path Lately was co-written with Berdon and The Way Life Goes On was written by Berdon.

Stina sings with a mature voice with a lot of warmth and an ability to connect to the listener, reaching far beyond her young age. Her songs contain a distinct originality with strong and poignant melodies, with hints of artists like Joni Mitchell and other singer/songwriters, yet sounding fresh and original.

We at Roller Records are proud to welcome Stina to what we believe will be a very interesting career!

Stina’s first record was recorded, mixed and produced by Berdon Kirksaether at Burudstua Salon in Norway July-August 2020.

Contributing musicians:

Stina Nordskog: Leadvocals, Backing Vocals, Guitar
Berdon Kirksaether: Guitars, Bass, Percussion, Backing Vocals
Erik Gabrielsen: Bass, Fretless bass, Percussion
Roy Hanssen: Drums, Congas, Percussion
Helge Andre Solberg: String, Synth, Piano
Stein Tumert: Synth

Stina på Portåsen under Eikerrock ung sommeren 2019.

UKM 2019

Stina Nordskog (18) på UKM landsfestival i Stjørdal. Foto: Kristian Halle / UKM Media

Stina var den eneste fra Eiker som gikk videre fra fylkesmønstringen på Kongsberg i 2019 til UKM's landsfestival i Stjørdal. Til Eikerbladet sa hun etter turen til trøndelag at det ikke er sikkert at musikk-interessen blir noe mer enn hobby. Hun er kreativ på veldig mange områder, og målet er å bli tegner.

- "Jeg er også med i kor og Nedre Eiker barne- og ungdomsteater, men det er tegning jeg vil jobbe med". - Sa Stina  sommeren 2019.

Her er Stina sitt bidrag fra UKM-mønstringen på Konsgebrg.

"You came to me" - tekst og melodi: Berdon Kirksæther

https://tv.ukm.no/Stina-Nordskog/13856