De var ikke "Eiker/Kvikke" nok

For første gang på en mannsalder eller to, ja kanskje for første gang etter 2. verdenskrig møttes a-lagene til Vestfossen og Eiker/Kvikk til seriekamp i går.
Det er kort og godt en evighet siden de har spilt i samme divisjon.
I alle år har Vestfossen vært "storebror"
Men etter fjorårets opprykk for Eiker/Kvikk så møtes de altså i år. Og så langt denne sesongen har Eiker/Kvikk vært det store overraskelseslaget i 4. divisjon Buskerud. Og det er de for så vidt også etter gårsdagens kamp, selv om de ikke var "kvikke" nok til å hamle opp med et av topplagene.
Som på et topplags vis rodde seieren i land uten å briljere.

Det var en trøtt og kjedelig første omgang publikum i RVS-parken fikk oppleve, men Vestfossen hadde nok det meste av spillet og etter 19 minutter tok de også ledelsen. Men scoringen som Eirik Sönke Windt satte inn kom vel egentlig litt ut av intet. Fra 18 meter skrudde han ballen inn i nota bak en sjanseløs Sondre Hedenstad.
Så fire minutter senere kom Eiker/Kvikk sitt første skudd på mål, men en god Elias Midtgarden i Vif-buret fikk så vidt slått ballen til corner.
En corner det kom lite ut av og ellers står det ingenting på blokka
Det var en omgang som var preget av kjemping og lite fint spill.
Noe som jo hører denne typen nabo-oppgjør til.
Det var temperatur i luft og på bane.

Ett eller annet konstruktivt må ha blitt sagt i Vif-garderoben i pausen. For det var et langt friskere lag som kom på banen etter hvilen. Men det skulle gå 25 minutter av omgangen før matchen i realiteten ble avgjort. Da presenterte Vif's kaptein for kvelden, Casper Pedersen seg skikkelig med et soloraid du sjelden ser i denne divisjonen og avsluttet med å bredside inn 2-0.

Et rekordstort publikum for sesongen så etter dette Vestfossen sikre inn seieren og jobbe for å unngå baklengsmål. Noe laget så langt i år ikke har hatt nevneverdig suksess med.
Og apropos publikum. Fra speakerbua hørtes det ut som om Eiker/Kvikk vant tribunekampen, men de tapte altså oppgjøret 2-0.

Dagens Vif-gutt ble Capser Pedersen, på ett Eiker/Kvikk-lag som rev og slet likte vi best Sebastian Cavallini og "Sony".
Men banens beste var trolig dommeren.
Det er lenge siden, svært lenge siden jeg har opplevd så lite protester på avgjørelser. Det må jo tyde bra.

Vestfossen avslutter nå vårsesongen med bortekamp mot DBK førstkommende torsdag på Ørenbanen. En helt avgjørende kamp i tetstriden.
En match begge lag må vinne for å holde følge med Åskollen som nå har 36 poeng.
Vestfossen og DBK har 31, men en kamp mindre spilt.
På fjerde plass ligger Åssiden med 26 poeng, mens overraskelseslaget Eiker/Kvikk er nummer 5 med sine 19 poeng.

Øvrige resultater fra i går:
Hallingdal – Huringen 4 – 0
Sande – Åssiden 1 – 3
Åskollen – Svelvik 8 – 3
Kongsberg – Jevnaker 3 – 2

(publisert 25. juni 2022)