Hardtslående slampoesi og flott musikk i UKM

Torsdag kveld gikk den andre av tre UKM-mønstringer av stabelen på biblioteket i Hokksund. Og nok en gang ble det en hyggelig opplevelse for publikum. Som nok fortsatt kunne vært flere. Det er ikke farlig å gå på UKM. Det er ingen der som biter, det biter heller ikke i lommeboka. For arrangementene er gratis.

Denne kvelden var det sju innslag som ble servert fra scenen og duoen Emilie Ingebrigtsen og Carl Abrahamsen sto for to av dem. De startet og de avsluttet kvelden. Carl er 16 og Emilie 17, og de møttes i august i fjor på musikklinja på Kongsberg videregående skole. De startet med Queenklassikeren «Love of my life» og avsluttet kvelden med Leonard Cohen sin «Hallelujah». Begge flott fremført av en duo som matcher hverandre godt. De sier selv at de spiller det de har mest lyst til og kveldens to låter var skikkelige klassikere og ikke spesielt «up to date». Og det gjør godt i et hjerte som er flaska opp med blant andre Cohen og Queen.

Neste artist ut var 13 år Marta Borowska som spiller piano og har gjort det en tre års tid. Hun startet læretiden hos sin bestemor, men er nå en av elevene ved Øvre Eiker kulturskole. Hun fremførte One Summer’s day (spirited away) av Joe Hisaishi. Hisaishi er en japansk komponist som er kjent for å ha laget musikk til over 100 filmer. Torsdag nådde hans filmmusikk scenen på biblioteket og den ble vakkert fremført av kveldens yngste deltager. Dette var ikke siste gang Marta kommer til å bli observert bak et piano eller et flygel i distriktet.

I den forrige UKM-mønstringen ble jeg bergtatt av Kristine Bakke (14) og hennes freestyledans med egen koreografi. Denne gangen bergtok hun meg igjen. Nå som vokalist, i en låt som ikke er helt enkel å synge for å si det på den måten. Men det gikk knallbra for Kristine og hennes fremføring av Ysabelles «Fake Love», landa på skikkelig trygg grunn.

UKM er mye mer enn sang, musikk og dans. Her er alle kulturuttrykk lov. Her går alt an. Dans i alle varianter, musikk i alle sjangere, band, instrumentalister osv. Her finner du sjonglering, teater, arrangører, konferansierer, kunst, film, foto, lista er nesten uendelig og på torsdag dukket slampoesien opp på scenen. Da i form av Magnus Endrestøl (16).

I den første mønstringen i år satt han bak slagverket og spilte med bravur Twenty One Pilots sin «Heathens»., nå ga han alt av seg selv i sin selvskrevne tekst «Dokument 14». Og jeg må si at jeg ble minna på min egen ungdomstid. «Livet er ikke A4 – livet er et helvete», sa Magnus fra scenen, og leverte skikkelig slampoesi. Teksten traff meg midt i mellomgulvet og jeg kjenner den fortsatt! For meg var dette kveldens desiderte høydepunkt. Det var bare en ting som dro litt ned og det var telefonen med teksten. Men det tilskriver jeg glatt debutantnerver. Tekst og fremføring traff meg skikkelig.

Magnus ble avløst av Kim Drange Hansen (17) som spilte og sang. At Kim Drange Hansen kunne spille piano var jeg fullstendig klar over. Det har jeg sett og hørt mange ganger, men at gutten også har en knalltøff stemme var overraskende. Den kan godt høres oftere! Mye oftere. Det låt skikkelig tøfft da Kim ga oss «Codex/Young stuff» av Radiohead/Snarky Puppy.

Onsdag ble Vanessa Lofsberg (16), nominert til «Drømmestipendet», i regi av Kulturrådet og Norsk Tipping. Da som filmskaper. Torsdag inntok hun scenen som sangsolist. Hun skulle egentlig sunget Queenlåta «Love of my life», den fineste sangen hun visste, men da hun oppdaget at den også skulle fremføres av Carl og Emilie, skiftet hun på strak arm og fremførte «Like I’m gonna loose you». Hun sa altså selv at dette var den fineste sangen hun visste. Jeg sier at det var en av de fineste denne kvelden!

Kveldens konferansierer Jenny Mathiesen, Ulrik Haugland og Åsa Bergelien gjennomførte også med stil, og i stor stil rattet Brede Jægtvik lyset.

Den tredje og siste av årets UKM-mønstringer arrangeres på biblioteket 12. mars. Etter den mønstringen blir det også klart hvem som sendes videre til fylkesmønstringen fra Øvre Eiker.

Her finner du bildene jeg tok: http://www.torkennethtalmo.com/445128126

Og nedover på siden her så finner du samtlige sju bidrag denne kvelden.

 

 

 

 

 

 

Videoen er noe uskarp i starten, blir betydelig bedre.

"Godt, digg og deilig"

På den forrige mønstringen spilte Magnus Endrestøl en drumcover av Twenty One Pilots. Denne gang slår han seg løs med slampoesi. Sitt eget verk: "Dokument 14".

Sagt det før - sier det igjen; det tusser av flott ungdom i distriktet. Blitt et slags mantra for meg det der. Torsdag skal noen av dem vise seg fram på bibliotekscenen i Hokksund. Der går den andre av tre delmønstringer i UKM av stabelen.

UKM - Ung Kultur Møtes - Ungdommens egen festival!
En fantastisk møteplass for alle unge som driver med en eller annen form for kreativ kultur.

I UKM er alle kulturuttrykk lov! Her går alt an! Her finner du dans i alle varianter, musikk i alle sjangere, sangere, band, instrumentalister osv. Her finner du sjonglering, teater, arrangør, konferansier, slampoesi, kunst, film, foto osv.

Torsdag kveld åpnes altså dørene på biblioteket i Hokksund for den andre av tre delmønstringer i årets UKM. Denne fantastiske utkleknings og utviklingsfabrikken for ung kunst og kultur. I Øvre Eiker er den jo også tatt et lite hakk videre, med månedlige treff på biblioteket. UKM har utviklet seg til en aktivitet eller et «hengested.» for kulturinteressert ungdom.

Men kommende torsdag ønsker de alle velkommen. Gammel som ung!

På torsdagens happening får du anledning til å høre Queenlåta «Love of my life» to ganger. Den skal fremføres av duoen Emilie Ingebrigtsen/Carl Abrahamsen . Og den skal fremføres av Vanessa Lofsberg. Emilie og Carl skal også synge og spille Leonard Cohen sin ikke helt ukjente, «Hallelujah».

I den forrige delmønstringen så stilte 14 år gamle Kristine Bakke med dans, denne gang er hun med som sanger og skal synge Ysabelles «Fake Love».

13 år gamla Marta Borowska skal spille jazzlåta «One Summers day» av Joe Hisaishi. Marta spiller piano og begynte med det for et par år siden.

Magnus Endrestøl, som på forrige mønstring smalt til med Twenty One Pilots på slagverk, skal denne torsdagen lese slampoesi. Sitt eget verk; «Dokument 14.»

Denne torsdagen vises spennvidden i UKM virkelig fram. Det blir «møbelutstilling». De to gjengangerne i UKM Ulrik Haugland og Åsa Bergelien stiller ut en strandstol. Den er for øvrig kalt «Godt, digg og deilig» eller «Raffinert Strandstol».

UKM er også en utklekkingsfabrikk for arrangører. Denne kvelden stiller Brede Jægtvik, Emilie Bakke, Jonas Velle, Thea Bergan Bjerke og Åsa Bergelien. Tar jeg ikke helt feil er disse også sentrale i det som nå kalles for URG. Ung Ressurs Gruppe.

Konferansierer denne torsdagen blir, Jenny Mathiesen, Ulrik Haugland og Åsa Bergelien.

See you!

Dørene åpnes kl. 19.00

Gratis inngang!

Her finner du fotoalbumet mitt fra den første mønstringen:  http://www.torkennethtalmo.com/444805736

Og her anmeldelsen av den første: http://www.torkennethtalmo.com/444809882