"Som ei bru over mørke bølger"

Aleksander Kristoffersen har etter hvert skaffet seg et navn i musikkmiljøet og han har lang erfaring i det å lage stemning med kassegitar og sang. Søndag inviterte han til konsert i Vestfossen kirke. Og de nesten 200 som var i kirken fikk en opplevelse de sent vil glemme. Det ble ikke bare «Tears in heaven» denne kvelden. Det var tårer blant publikum også. Så vakkert og stemningsfullt endte det hele.

Aleksander hadde med seg gitaristen Jørgen Amundsen og perkusjonisten Vetle Hæg Nymoen. Svært dyktige musikere som utviste et flott og strålende samspill, og sangene og stemningen de skapte gjorde godt langt inn i en rusten sjel. Trolig også hos de ikke fullt så rustne!

La det være sagt med en gang. Det spirer og gror godt på musikersiden i distriktet. Aleksander har denne anmelderen vært klar over lenge, og der blir det vel feil å si at det spirer og gror, men de to andre er relativt nye og unge. Vetle Hæg Nymoen har jeg hørt før og hørt om en stund, men Jørgen Amundsen var for meg et ubeskrevet blad. Det er han ikke lenger. Han trakterte sine gitarer med nennsom og stø hånd og sammen med Vetle pakket de to kveldens låter glimrende inn rundt Aleksanders kassegitarer, munnspill og flotte stemme.

Konserten startet med Trygve Skaug sin «Gi meg nåde», og med den ble egentlig stemningen for resten av kvelden satt. Det var nydelig. Så fikk vi i rask rekkefølge låter fra blant andre Madrugada og Wenche Myhre før jeg plutselig tok meg i å tenke på Johny Aasgaard. Hvorfor lurer du sikkert på da. Svaret ligger i dagen. Kvelden før hadde jeg vært på hans konsert på Folkets Hus og hørt gitarspill av en annen verden. Tanken kom da Jørgens fingre begynte å løpe på Marius Müller sin «Engel». Alt stemte. Aleksander stemte. Og Vetle stemte. Lyden stemte også. Og ansvaret for den denne kvelden hadde Mats Nedberg. Stemte kan en trygt si at det gjorde på CC Cowboys låta «To hjerter & en sjel» også, for ikke å snakke om Eric Clapton sin «Tears in heaven».

Torsdag legger denne trioen turen innom biblioteket i Hokksund. Etter konserten i Vestfossen har jeg skaffet meg billett. Det bør du også gjøre. Da får du trolig høre praktfulle versjoner av Henning Kvitnes sin flotte «Under vår velstands tre», «Sound of Silence», Blå salme, U2 sin "One Love", Sivert Høyem sin "Prisoner of the road", og John Hiatts praktfulle «Have a little faith in me». Femmenalt spilt og sunget i Vestfossen søndag kveld.

Detta bar som «Ei bru over mørke bølger», Bridge over troubled water.

Som også var avslutningsnummeret. Så husk biblioteket torsdag kveld.

For musikkelskere burde det nesten være straffbart og ikke stille der!

 

Her finner du albumet mitt fra konserten: http://www.torkennethtalmo.com/445012118 

Og her finner du videoer fra happeningen: http://www.torkennethtalmo.com/445012089