Marie får stipend på 30.000 fra Sparebanken Øst

Foto: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn
Døgnfluer 2020

Marie Firing Lemme er en av fem lokale talenter som får midler fra Sprang-stipendet til Sparebanken Øst i år. Hun får 30.000 av de 140.000 som banken nå deler ut. Marie studerer musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole. Og har vært innom Toneheim Folkehøyskole, så dette er ei ung dame som satser på musikken, og hun brenner for norsk musikk med norske tekster, og har gjort det i flere år, sin unge alder til tross.

De to siste årene har hun spilt på flere ulike festivaler samt gitt ut en Ep.  Ep'n kom 19 juni i år. Midlene hun nå får vil trolig brukes til å spille inn en ny EP eller et album med egne låter.

På siden her vil du finne to opptak hun gjorde hjemme for sju år siden. Du finner ett fra UKM-festivalen i 2017 og to låter fra Ep'n som kom tidligere i år.

Her er hva jeg skrev 19 juni år:

Marie Firing Lemme, slapp EP’en sin; «Eiram» i dag.
Utrolig flotte låter!
Check it out!
 
Da EP'n kom ut skrev bransjebladet "Musikknyheter" at debuten var trolsk og spennende   Musikknyheter.no - Marie Lemme - Eiram
 
"Med underliggende tema som taus natur, død og dragningen mot det overnaturlige får man både assosiasjoner til norske folkeeventyr samt en dæsj De Dødes Tjern-assosiasjoner av tekstene til 20-årige Marie Lemme. Og er det ikke ei hulder som pryder omslaget på debut-EPen Eiram? I det hele tatt blir vi tatt inn i et trolsk, foruroligende naturunivers i løpet av de fire låtene på EPen. Står man rett og slett i fare for å bli forhekset eller trollbundet?

Kanskje ikke akkurat i direkte forstand, men man kan faktisk bli trollbundet av stemmen til Marie Lemme. Det er en dyp, sonor stemme som får en til å lure på om hun er i slekt med Åse Kleveland - kanskje spesielt på starten av låten To Dråper. Ellers spiller Lemme, som Åse Kleveland, akustisk gitar riktig så fint." - Det er noe av anmeldelsen Ådne Evjen skrev i Musikknyheter. En anmeldelse som slutter med at de venter spent på fortsettelsen...
 
Her finner du Maries artistside på Facebook: Marie Lemme | Facebook
Og her finner du Marie på Spotify: Spotify – Marie Lemme
 
 
 

Hjemmeopptak fra 2013.

Fra Ep'n som kom i juni 2020.

Fra Ep'n som kom i 2020.

Hentet fra UKM-festivalen på Kongsberg 2017.

Hjemmeopptak fra 2013.