Gulden kunstverk har tent "Lys i mørketid"

 

Mørket senker seg over Norge og tiden er inne for å se lyset i det mørke, og å samle gode venner. Akkurat det har Norges vakreste galleri, Gulden Kunstverk, gjort på utstillingen "Lys i mørketid" som åpnet lørdag 20. november og som henger til sola snur. 21. desember. Det fantastiske galleriet har samlet 12 av sine gode venner, travle dyktige kunstnere som har levert helt nye arbeider til denne kollektivutstillingen.

Vestfossingen Rune Guneriussen viser sine nyeste installasjons-fotografier i storformat. Rune har i disse dager utstillinger i Italia, Frankrike og ganske snart åpner han også en i Tyskland. En kan trygt si at gutten fra Støabakken er i ferd med å etablere seg på den internasjonale kunstscenen. Hos Gulden på Steinberg prydes veggene nå av fire flotte verk, hvorav det ene ble åpningsdagens store snakkis.

En annen kunstner som har trådt sine barnesko i Øvre Eiker er Elisabeth Werp. Også hun er representert med fire nye arbeider på denne utsillingen. Hun har levert fire flotte malerier malt med olje og tempera på tre.

Magne Furuholmen har hatt et svært fruktbart liv med veksling mellom sin snart 30 år lange karriere som billedkunstner og en fortsettelse av eventyret med A-ha. Magne har levert fire nye arbeider til denne utstillingen. Fire monotypier på lerret der bokstaver og det skrevne ordet er fremtredende.

Videre har Peter Esdaile, Charlotte Engelhaart,, Eva Solheim, Kristin Vestgård, Gunn Vottestad og Karoline Kaaber kommet med helt nye og helt ferske malerier.

På utstillingen "Lys i mørketid" er det også forsmak på to fantastiske utstillinger som kommer i første halvåret av 2022.

Jarle Rosseland fyller 70 år i januar og åpner 29. januar en av sine største utstillinger noensinne. Rosseland har hatt en karriere i hovedsak i utlandet, med nordisk historie og kultur som tematikk. Det er ingen annen norsk kunstner som har stilt ut i flere utenlandske gallerier og museer enn Jarle Rosseland. Gulden Kunstverk har kalt utstillingen for "Nordic Muse".

Henriette Finne åpner sin utstilling "Skyld og uskyld" 23. april i Galleriet. Denne utstillingen er det bare å glede seg til. Den er nok i seg selv er et hovedverk i Henriettes karriere - et prosjekt hun har arbeidet med i minst fem år.

Vil du ha noe "øyegodt" å se på i disse førjulstider så kan Gulden kunstverk på Steinberg være stedet for det. "Utstillingen "Lys i Mørketid" er det. Det er øyegodt og den lever virkelig opp til tittelen "lys i mørketida".

Gulden kunstverk finner du her:  Gulden Kunstverk

Walter Welo under åpningen av utstillingen "Lys i mørketid"

Rune Guneriussen foran to av sine fire fotografier på utstillingen.

To arbeider av Charlotte Engelhaart

Jarle Rosselands maleri "Siste rest av vinter"

Elisabeth Werp serverer øyegodt på utstillingen. Her er maleriet "Veivalg"