Mona-Lisa og barn kvitra jula inn i Vestfossen

Også i år ble «Jul i parken» en suksess. I hvert fall hvis en skal måle etter folkemengde og stemningen i parken da vi var innom. Det var trivelig, hyggelig og ikke minst folkelig.

Her var en rekke boder med lokalproduserte og hjemmelagde julevarer. Ja noen også «langveisfra». Her var juleverksted og her var det allsang. Og her var Vestfossen mannskor både med egen bod og sang. Mulig de varmet opp før morgendagens store julekonsert i Vestfossen kirke.

Jul i parken er trolig i ferd med å finne en form som virker både for arrangøren, deltagerne og publikum. Samlingspunktet, med bål i midten av arealet, så ut til å virke akkurat slik det var tenkt. Som et samlingspunkt, hvor gammel og ung kunne slå av en prat. I den perioden vi var innom var det stadig «utskiftninger i bemanningen» der.

Virker gjør også høytlesingen av julefortellinger for ungene. Også mange som hadde forlatt barnestadiet for lengst fulgte interessert med. Og det må være svært mange år siden, så mange har fått seg en rundtur i Vestfossen med hest og kjerre.

Høydepunktet i den perioden vi var innom var da Mona-Lisa Lieng og en gjeng andreklassinger fra Vestfossen barneskole inntok scenen og sang Mona-Lisas «Julekvitrevisa». Vi kan vel trygt si at det tussa med mer eller mindre stolte foreldre ganske nær scenekanten da. Og «Julekvitrevisa» har neppe vært så sjarmerende, for så mange på en gang, som den var akkurat der og da.

Nevnes bør vel også at her var speider’n fra Hokksund, med aktiviteter for de yngste, noe som for oss virket som en suksess. Her var historielaget med egen bod og salg av årboken sin; Eikerminne. Og her var det mulig å kjøpe juletre, julenek og ikke minst «verdensberømt» sjokolade fra Sjokoladesalongen. Med andre ord; gammelt og nytt hånd i hånd eller side ved side. Trivelig, hyggelig, folkelig.

("Vi" måtte dessverre forlate området før godteposeutdeling, sang av mannskoret og juletretenning)

Bilder fra seansen finner du her: http://www.torkennethtalmo.com/444386474