By og land - hand i hand

Magnus Weggesrud til venstre og Lasse Haugen til høyre har startet podcasten: By og land - hand i hand.

De to herremennene Magnus Weggesrud fra Senterpartiet og Lasse Haugen fra Arbeiderpartiet har startet en podcast med det klingende navnet "By og land - Hand i hand".

Rett og slett en spenstig satsing. To lokalpolitikere som tar nye kommunikasjons-veier i bruk. To lokalpolitikere som går nye veier. To lokalpolitikere. En ung. En ikke fullt så ung. Hvert sitt parti. Meningsbrytning og utforsking. Kan politikken forenes? Det er vel kanskje det siste der de håper å vise oss med prosjektet sitt. De sier at de har planlagt dette lenge og at noe av målet er å utforske hverandres partier, få flere perspektiver og forstå hverandre bedre over partigrensene. Lasse Haugen sier underveis i den første episoden at han etter hvert som tida har gått i hans tid i politikken "ofte" har tatt feil. Møte med folk i andre partier har fått han til å tenke. Til å reflektere. Til å respektere. Han har tenkt seg fram til å bli sosialdemokrat.

Og jeg har "kost" meg i dag med det første programmet. Eller pilotepisoden som de selv kaller den.  Jeg synes dette lover godt, og er spent på fortsettelsen.

Jeg betrakter jo meg som et politisk dyr eller udyr og for meg er en halvtime grei skuring. Men det er det nok ikke for folk flest. Er målet å nå dem så må det kuttes eller deles opp i kortere bolker eller program, tror jeg. Men jeg kan som sagt sitte å høre disse to "bryte håndbak" med hverandre lenge. Dette er engasjernde. Dette er klokt. Og "debattnivået" er holdt der det skal være.

Her finner du første episode eller skal vi si program. Pilotepisode By Og Land - Hand I Hand | By og land - Hand i hand on Acast