Kammersolistene med lørdagsmatine i Vestfossen kirke

Kammersolistene er et nyetablert ensemble som ønsker å presentere livlige og underholdende konserter. Det blir virtuose toner iblandet korte anekdoter og historier om komponistene.  
De spiller underholdende og spennende musikk av Rossini, Baden, Saint-Saens, Widor, Debussy og Milhaud.

Kammersolistene består av tre treblåsere og en pianist: Jan Junker - fløyte, Fredrik Gulbrandsrød - klarinett, Jan Bertelsen - obo, og Bjarne Sakshaug - klaver.

Konserten i Vestfossen kirke lørdag 23. november arrangeres som en lørdags-matiné med varighet ca. 1 time.

Billetter kr. 200 for 1 voksen inkl. 1 barn / kr. 250 for 1 voksen inkl. 2 barn / kr. 120 for pensjonister.

Billetter selges i døra fra kl. 14:30 eller Vipps.

Konsertstart kl. 15.00

Darbu skole 90 år

Det eldste bygget ved Darbu skole er 90 år! I den forbindelse åpner de dørene for alle som har lyst til å komme for å se skolen eller mimre litt om hvordan skolen var før. 

Har du lyst til å komme innom og se den gamle skolen din? Da er du i så fall velkommen innom på en kaffekopp og prat om hvordan det var å gå her i gamle dager. Skolen har åpne dører torsdag 14.11. kl. 17:00-19:00. Du vil få rusle rundt i bygget, se rester av det gamle badet i kjelleren og få se et moderne klasserom.

Skolen henger opp gamle klassebilder og ønsker seg en komplett samling. Dersom du kan hjelpe dem med det, så er det i følge skolen bare å stikke innom en dag det passer. De tar svært gjerne en kopi.

Hele uka har elevene lært om, og fått være med på, aktiviteter og opplevelser fra skolen før i tiden. Og de har laget en liten utstilling i gangen.

Et av landets eldste korps feirer seg selv

Skotselv Cellulosefabrikk ble anlagt i 1888 og kom i drift på våren året etter på tomtene av 13 gamle vannsager ved Bingselvas utløp i Drammenselva.

Samme år, 11. november 1889, stiftet fagforeningen ved cellulosen, "Skotselv Arbeiderforenings musikkorps". Dette var ment å være et fritidstilbud til medlemmer i fagforeningen ved Skotselv cellulosefabrikk. Skotselv Cellulose hadde intet ansvar for driften eller økonomien til korpset, men støttet opp i form av øvingslokale. Korpset hadde dessuten plikt til å spille når medlemmer av arbeiderforeningen skulle begraves.

Etter hvert skiftet korpset navn til "Skotselvmusikken Fagforeningskorps" og etter som årene gikk viste det seg at musikantgrunnlaget fra fagforeningen ble for snevert. I begynnelsen av 30-årene begynte korpset derfor å ta inn musikanter fra skoler, andre yrkesgrupper og bedrifter.

I 1932 skiftet derfor også korpset navn til det nåværende Skotselv Musikkorps.

Det er altså fagforeningskorpset vi i dag kjenner som Skotselv Musikkorps og korpset er med andre ord nå 130 år og et av landets eldste korps.

 Siden stiftelsen har korpset gjennom 130 år bidratt med musikalsk glede i og rundt Skotselv.

Kommende lørdag, to dager før bursdagen, inviterer jubilanten til konsert i Skotselv kultursal. Og med seg har de ingen ringere enn Bourbon Street jazzband og vokalisten Lene Grøtterud.

Foruten korpsmusikk lover arrangøren skikkelig jazzmusikk, samt kaffe, kaker og mineralvann.

Bortenfor tida

Barbro tar oss med bortenfor tida

Lukta av cellulose, tørt rått og litt søtt

– grå røyk fra pipene

– menn på rullende tømmerstokker

– tømmer og papir.

BORTENFOR TIDA
AV BARBRO DJUPVIK PRODUKSJONER

Er en stedsspesifikk vandreforestilling om minner og tilhørighet, som spilles i Vestfossen kunstlaboratorium – den gamle papirfabrikken.

Med bakgrunn fra dokumentasjonsmateriale om stedet og Vestfos cellulose, samarbeid med ungdom og det historiske gamle bygget, har vi forsket på;

HVA SOM HAR VÆRT, HVA SOM ER OG HVA SOM SKAL BLI

Publikum beveger seg gjennom forestillingen, hvor gamle og nye historier blir iscenesatt i sanselige tablåer og opplevelser. Det blir lagt vekt på møtet mellom utøver og publikum, hvor fortellingene oppleves i nære og poetiske samspill.

Forestillingen er utviklet i samarbeid med ensemblet.

Co-produksjon: Vestfossen kunstlaboratorium

Premiere lørdag 9.november
Passer for ungdom og voksne.

BILLETTER: https://bdp.hoopla.no/sales

Idè og regi: Barbro Djupvik
Regi og scenografi konsulent: Gabriel Hernandez
Utøvere: Maria Ulvestad, Emilia Olandi, Lena Kvitvik, Karoline
Berg Ellingsen, Patrick Børjeson og David Flikkeid

Takk til Norsk Kulturråd, Buskerud Fylkeskommune, DMMH og Sanselåven

Tok med publikum "ut på vidda" i kultursalen

Et altfor fåtallig publikum fikk servert en særdeles variert konsert som besto av ulike sjangre fremført på baryton, fiolin, fløyte, sjøfløyte, gitar, trompet, sang og slagverk, da Øvre Eiker kulturskole onsdag kveld inviterte til sin årlige ungdomskonsert.

Kulturskolens eldste garde ga oss abbalåter, klassiske perler, poplåter, tradjazz og folketoner i skjønn forening. Her var det mye talent, spille og sangglede.

Helt fra Ingrid Melbø Tajet og Hannah Galambos blåste de første tonene ut i salen og fram til Selma Brandal og Lena Moen Larssen blåste av konserten på fløyter med Scott Joplins «The Entertainer», var stemningen satt og talentene strålte.

Du finner hele min anmeldelse og masse bilder ved å gå til fanen TKs blogg og videre til konsertanmeldelser.