O helga natt

O helga natt - for en julekonsert det ble

Øvre Eiker Musikkorps og koret Celebration ønsket søndag kveld velkommen til julekonsert i Vestfossen kirke . Deres julekonsert «Vår egen julekonsert» har etter hvert blitt en tradisjon i manges juleforberedelser her i distriktet og også i år la mange denne konsertopplevelsen inn i kalenderen. Her fikk publikum presentert juleklassikere og noen utradisjonelle julesanger.  

Det ble en konsert for minneboka til både store og små. Det ble en konsert for minneboka til deltagerne og en konsert for minneboka til publikum.

Det hersker ingen tvil om at det nå oser kvalitet av Øvre Eiker musikkorps og Celebration, og det fikk publikum en rekke prøver på. Selv om enkelte av de involverte «unnskyldte seg», etter konserten, med at de ikke hadde fått øvd nok denne gang. De to ensemblenes dirigent Petter Anthon Næss har jo de siste ukene reist rundt med Anita Skorgan, Rein Alexander og hele kostebinderiet, som han selv kalte det. La oss si det sånn: Det skjer neppe ofte at dirigenter "flys" inn til Vestfossen kirke for å rekke en konsert. Men sånn er vel en «kapellmesters hverdag». At han har betydd og betyr mye for Øvre Eiker musikkorps og Celebration er hevet over tvil. "Flydd" inn ble også perkusjonisten Sander Nystad Weum, som også reiser rundt med Anita Skorgan og Rein Alexander.

Etter at Celebration og Øvre Eiker musikkorps hadde tatt publikum gjennom blant annet «Mitt hjerte alltid vanker», «Adeste Fideles» og «Det hev ei rose sprunge», med Caroline Hahn som solist på den siste, så kasta Øvre Eiker Tensing, Minising og Mikrosing, seg inn i den musikalske leken denne kvelden. I tillegg til en egen avdeling hadde de med seg Celebration og korpset på en flott utgave av «En stjerne skinner i natt». Der og da skinte det i manges øyne i Vestfossen kirke. Det strålte i manges øyne. Og så en godt så så en nok en tåre hos noen også. Det er noe rart med det der. Unger er unger. Barne og ungdomssang er akkurat det; barne og ungdomssang. Og det har en tendens til å treffe hjerterota. Så også denne gang.

«En stjerne skinner i natt» gikk over i en praktfull versjon av «Go tell it on the mountain» , signert Celebration, før kor og korps fulgte opp med «Himlen i min favn», «TV’s Julafton» og «Ønskestjernen».

«Ønskestjernen» ble så avløst av nye barn som traff hjerterota. En av kveldens gjester Mona-Lisa Lieng framførte sin egen «Julekvitrevise» sammen med noen barn fra distriktet. Og det ble «full seier» nok en gang. Og nok en gang må jeg si noen ord om denne «nye» julesangen. Den blir faktisk finere og finere for hver gang jeg hører den. Og den er så i Prøysens ånd at det er helt vidunderlig. Men Mona-Lisas sang var ikke den eneste julesangen med tilknytning til Vestfossen denne kvelden. Mannskorkvartetten fra Vestfossen Mannskor fremførte Stein Andersen’s julesang «Josefs sang» og Prøysens «Romjulsdrøm».

Etter Mannskorkvartetten tok korpset oss med på sledetur «Sleigh Ride før vi gikk inn i avslutningen. Og for en avslutning det skulle bli på denne konserten for minneboka. Før alle deltagerne og publikum avsluttet kvelden med «Deilig er jorden», så var Roar Berget solist på «O helga natt».

Og det er fristende å avslutte anmeldelsen med «O helga natt».

Ja, jeg gjør det; for en julekonsert det ble - for en helga natt det ble!

 

Her kan du se albumet mitt. Opp mot 100 fotos: http://www.torkennethtalmo.com/444174307

Her kan du lese om konserten i Eikernytt: http://www.eikernytt.no/nyhet.cfm?nyhetid=35638

Og nedenfor her finner du masse "videoer".

Men husk musikk er best live. Så neste gang går du selv, ikke sant. Dersom du kan da!

"Mitt hjerte alltid vanker og Adeste Fideles

Det hev ei rose sprunge

Ei stjerne skinner i natt

Og tell it on the mountain

Himlen i min famn

Tv's Julafton og Ønskestjernen

Avslutningsnummeret: Deilig er jorden