Stenhuggerstien Bornholm 6. juli 2022
Infoen undre er hentet fra: Stenhuggerstien - gå i stenhuggernes fodspor på Bornholm
Historien om stenhuggerstien
Hammerknuden har i mange år været præget af stenhuggernes arbejde i granitbruddene. Efter lukningen af bruddene forsvandt også stenhuggernes spor under vildtgroende buskads og træer.
Disse spor er blevet fritlagt igen og i dag kan du gå den samme vej, som de tidligere stenhuggere gik ad, når de gik fra arbejderboligerne i Sandvig til fjeldet for at bryde og transportere den rå granit. Eller mod Hammerhavn for at bearbejde granitten og udskibe de færdige sten.
Her går ruten
Stien er en rundtur og forbinder Osandbugten i øst og Hammerhavn i vest, og undervejs fører to sløjfer op i fjeldet til sprækkedale, sletter, klipper, vandløb, søer, små husmandsstenbrud og store, dramatiske stenbrud med lodrette klippevægge.
Stenhuggerstien er markeret med røde prikker og pile på sten og træer, samt med røde piktogrammer på pæle. Det anbefales at gå stien mod uret, og det er også den vej, markeringens pile anviser.
Stien udgør en ca. 5,5 kilometer lang rundtur, som flere steder fører gennem svært fremkommeligt terræn. Så den er ikke egnet til gangbesværede eller folk med barnevogn.
Nyeste kommentarer
Kult :) Men navnet på felemannen har nok journalisten bommet på der. Det der er Andreas Ljones.
Da har jeg lagt ut et par bilder fra da gjengen var nordpå i år 2000. På det ene bildet nevnes gjengen den gang og hva de spilte!
Er det noe som vet navnene på bandmedlemmene?
Fantastisk fortelling.